Pályázat

2021.02.26. 12:26

A színes ceruzák újabb alkotásra serkentenek

A hungarikumokhoz kötődő rajzpályázatot hirdetett az óvodásoknak és az általános iskolás diákoknak még a magyar kultúra napja tiszteletére a Nyírbogdányi Könyvtár, Információs és Közösségi Hely.

KM

Méz, szalámi, kolbász

A téma megmozgatta a fiatalok alkotókészségét, a pályázatra beküldött alkotások számos hungarikumot bemutattak.

Készültek rajzok többek között magyar népmesékből, valamint a hazánkhoz köthető ételeket is megörökítették az óvodások és a diákok. A hungarikumok között lerajzolták a gulyáslevest, a csabai kolbászt, a Pick szalámit, a kürtőskalácsot vagy az akácmézet, de a puli kutya sem maradt ki a magyar nemzeti értékek közül.

A „Hungarikumokhoz köthető személyes élményem” című rajzpályázatra érkezett alkotások készítői Lisovszki Tamás polgármester és a helyi képviselő-testület döntése alapján egységesen jutalmat kaptak, megköszönve a lelkesedésüket és a munkájukat.

A település vezetői köszönetet mondtak a segítő és támogató munkáért a helyi Kazinczy Ferenc Baptista Óvoda és Általános Iskola vezetőségének, az ott tanító pedagógusoknak, valamint az óvónőknek is.

Hasonló lelkesedéssel

A közelmúltban megrendezett eredményhirdetésen a gyermekeket a további alkotómunkára ösztönözve színesceruza-készlettel és egy tábla csokoládéval jutalmazta meg az önkormányzat. A jutalmat annak reményében adták át a gyermekeknek, hogy a legközelebbi pályázati felhíváskor is hasonló lelkesedéssel látnak munkához.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában