2021.02.16. 15:40
Disznóláb az ásványvizes palackban? Bizarr, de isteni kajarecept robbant a szabolcsi háziasszony csoportjában
Rántott disznóláb! Hallott már valaki ilyenről?
Forrás: Vali hagyományos konyhája, Facebook, Baráthné Éva
Néhányan már biztos, de sokaknak ez talán újdonság. A kocsonya és a körömpörkölt semmi ehhez képest! Odatette magát a magyar háziasszony a profi háziasszonyokat tömörítő Vali hagyományos konyhája Facebook csoportban.
Tegyük hozzá, nem egyszerű ételről van szó, és ránézésre nem is igen lehet beazonosítani magát a disznólábat. De a vesződséget mindenképp megéri, mivel az íze valami zseniális! S hogy milyen is a rántott disznóláb, azt Baráthné Éva nevű felhasználó mutatta meg. Íme a recept!
Rántott disznóláb, ahogy Éva készíti:
8 db lábat főzzünk meg kb. 2,5-3 óra alatt. A főzővízbe: só, bors, babérlevél, 2 db vöröshagyma, 1 egész fej fokhagyma, egy pici őrölt köménymag kerüljön.
A lábakat már nem forrón, de még melegen csontozzuk ki. Az így kapott darabkákat vágjuk csíkokra.
Egy ásványvizes flakon tetejét vágjuk le, majd a felcsíkozott darabkákat rakjuk bele úgy, hogy közben néha lenyomkodjuk. Végül öntsünk rá kb. 2 evőkanálnyi főzőlevet.
A hússal megtöltött flakont állítsuk egy éjszakára a hűtőbe. Másnap a megdermedt hústömbről vágjuk le a flakont, majd a tömböt szeleteljük fel.
A szeleteket hagyományos módon, de duplán panírozzuk ki (a lisztbe és a tojásba kétszer forgassuk bele), így sütéskor nem spriccel és serceg annyira.
A végeredmény mennyei, kicsit cupákos rántott hús! Az ötlet osztatlan sikert aratott a háziasszonyok körében és több férj is jelezte, hogy ezt a finomságot kéri a hétvégi ebédhez. Hajrá!
Forrás: ripost.hu