mennyei és cupákos

2021.02.16. 15:40

Disznóláb az ásványvizes palackban? Bizarr, de isteni kajarecept robbant a szabolcsi háziasszony csoportjában

Rántott disznóláb! Hallott már valaki ilyenről?

Forrás: Vali hagyományos konyhája, Facebook, Baráthné Éva

Néhányan már biztos, de sokaknak ez talán újdonság. A kocsonya és a körömpörkölt semmi ehhez képest! Odatette magát a magyar háziasszony a profi háziasszonyokat tömörítő Vali hagyományos konyhája Facebook csoportban.

Tegyük hozzá, nem egyszerű ételről van szó, és ránézésre nem is igen lehet beazonosítani magát a disznólábat. De a vesződséget mindenképp megéri, mivel az íze valami zseniális! S hogy milyen is a rántott disznóláb, azt Baráthné Éva nevű felhasználó mutatta meg. Íme a recept!

Rántott disznóláb, ahogy Éva készíti:

8 db lábat főzzünk meg kb. 2,5-3 óra alatt. A főzővízbe: só, bors, babérlevél, 2 db vöröshagyma, 1 egész fej fokhagyma, egy pici őrölt köménymag kerüljön.

A lábakat már nem forrón, de még melegen csontozzuk ki. Az így kapott darabkákat vágjuk csíkokra.

Egy ásványvizes flakon tetejét vágjuk le, majd a felcsíkozott darabkákat rakjuk bele úgy, hogy közben néha lenyomkodjuk. Végül öntsünk rá kb. 2 evőkanálnyi főzőlevet.

A hússal megtöltött flakont állítsuk egy éjszakára a hűtőbe. Másnap a megdermedt hústömbről vágjuk le a flakont, majd a tömböt szeleteljük fel.

A szeleteket hagyományos módon, de duplán panírozzuk ki (a lisztbe és a tojásba kétszer forgassuk bele), így sütéskor nem spriccel és serceg annyira.

A végeredmény mennyei, kicsit cupákos rántott hús! Az ötlet osztatlan sikert aratott a háziasszonyok körében és több férj is jelezte, hogy ezt a finomságot kéri a hétvégi ebédhez. Hajrá!

Forrás: ripost.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában