Tündérszépek 2021

2021.02.03. 14:11

Te melyik évszaktípusba tartozol? – Így hozd ki magadból a maximumot!

Segít a szépségtanácsadó.

Fotó: Ungi Lajos

– Hogy melyik évszak-színtípushoz tartozunk, nem a születési dátumunk határozza meg, de nem is a kedvenc évszakunk. Az arcunkon megjelenő színek (haj-, bőr- és szemszín) alapján segítséget kaphatunk, milyen palettáról érdemes válogatnunk, ha szeretnénk a lehető legjobban kinézni – adott tippeket Minczér-Bényei Szandra szépségtanácsadó.

– Sokkal jobban kiemelik a természetes szépségünket azok a színek, amelyeket színtípusunknak megfelelően választunk ki, mind öltözködés, mind sminkelés terén.

Ezek a tanácsok is segíthetnek mindazoknak, akik jelentkeznek a Tündérszépek 2021 országos szépségversenyre.

A lányokat az idén is tízmilliós összdíjazás, egyéves autóhasználat, felkészítőtáborok, televíziós döntő és szépségkirálynői segítség várja.

Négy alaptípust különböztetünk meg

A tavasz és ősz a meleg, míg a nyár és tél a hideg típusok, valamint a tavasz és nyár típust a világos, míg az ősz és tél típust a sötét tónusok jellemzik, így ennek tudatában választhatjuk ki a megfelelő hideg-meleg, világos-sötét színeket, árnyalatokat.

Egy kis segítség, hogy melyik évszaktípusba tartozol, és milyen sminket viselj, ha a maximumot szeretnéd kihozni magadból!? 😉

Tavasz típus:

Ha szőkés, világosbarna a hajad, világos, barackos a bőrszíned és a meleg, világos árnyalatú a szemed (kék, kékeszöld, zöld, világosbarna), te bizonyára a tavasz típusba tartozol.

Tipp: Általánosságban véve a világos, meleg színekkel nem hibázhatnak a tavasz típus tagjai. Tökéletes választás a pezsgő, barack, krém, bézs és a különféle pasztellszínek, emellett a türkiz és a halványzöld. Pirosítók közül talán a barackos árnyalat a legelőnyösebb számodra.

Nyár típus

A Nyár lányait hűvös alaptónusú bőr, sötétszőke, barnás haj,(de mindenképpen hideg) és kékes, szürkés zöld, hűvösebb árnyalatú szem jellemzi.

Tipp: Általánosságban a világos, hideg színek állnak legjobban nekik, de ezeknek is a halványabb, szürkével kevert árnyalatai. Igazi pasztelltípusról van szó, így bátran választhatják a szürke, rózsaszín, lila, liláskék különféle árnyalatait.

Ősz típus

Erőteljes haj- és szemszín a jellemző az ősz típusú lányoknál. Meleg alaptónusú, bézs, vagy sárgás árnyalatú a bőrük, vöröses, sötét barnás a hajuk, szemük pedig lehet a közép kéktől az olíva zöldön át a sötétbarnáig bármilyen árnyalatú.

Tipp: Összességében a földszínek a legelőnyösebbek számukra, így bátran viselhetnek drapp, kávébarnás, bordós, arany, bronz, narancsos, sötétzöld, olíva árnyalatokat.

Tél típus:

Ebben a csoportban a hangsúly a kontraszton van, így két különböző típus is helyet kapott benne. Az egyiket a Hófehérke-szerű lányok (porcelán bőr, sötét haj, mely gyakran hideg, világos szemmel párosul), a másikat a kreol-típusúak (sötét szem, haj és bőr) alkotják.

Tipp: Az élénk, hideg, telített színek állnak jól nekik, melyek az egészen fagyos, világos árnyalatoktól a közepesen sötétig terjednek.

Mutasd meg magad te is és legyél te 2021 Tündérszépe!

Jelentkezz még ma a szon.hu/tunderszepek-jelentkezes oldalon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában