Tanfolyam

2021.03.09. 12:12

Jelnyelv: ingyenes online tanfolyam indul

A képzés körülbelül három hónapig tart, és tizenöt témakört dolgoz fel.

KM

Online sajátíthatjuk el a jelnyelv alapjait

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Ma Magyarországon közel 60 ezer siket és 300 ezer nagyothalló él, akik közül a legtöbben anyanyelvként használják a jelnyelvet. Ezzel szemben a hallók között nagyon kevesen tudnak kommunikálni jelnyelven siket embertársainkkal, pedig szükség lenne erre az élet minden területén.

Az Együtt Egymásért Kelet-Magyarországon elkötelezett a jelnyelv oktatása mellett, az egyesület több éve szervez jelnyelvtanfolyamokat. Az idén a pandémia miatt ingyenes online képzést indít azoknak, akik szívesen megismerkednének a siketek és nagyothallók világával, a jelnyelv történetével. A tanfolyamon tizenöt témakör feldolgozásával sajátíthatják el azt az alapszintű tudást, ami segíti a mindennapi kommunikációt a siketekkel és nagyothallókkal. A képzés hétköznapi és munkahelyi szituációkra épül, ennek megfelelően párbeszéd- és gyakorlatcentrikus. Az otthoni tanulást videós anyagokkal, példamondattárral és szótárral segítik. Az tanfolyam végén terepgyakorlatot is tartanak Nyíregyháza különböző helyszínein, amennyiben a vírushelyzet miatt bevezetett korlátozó intézkedéseket enyhítik.

A képzés ingyenes, körülbelül három hónapig tart, a résztvevők a tanfolyam végén vizsgát is tehetnek, amiről tanúsítványt is kapnak.

A tanfolyamra március 15-éig várják a jelentkezőket, akik az egymasert.com vagy a jelnyelvklub.hu oldalon közzétett online felületen jelezhetik részvételi szándékukat, s itt tehetik fel kérdéseiket is. További részleteket a fenti oldalakon olvashatnak az érdeklődők.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában