szavazásértékelés

2021.03.22. 10:21

Kiderült, fogadnának-e örökbe menhelyről a szabolcsiak

Rengeteg szeretetet adhatnak kiskedvenceink.

Fotó: Ungi Lajos

Háziállat tartása, legyen szó kutyáról, macskáról vagy akár egy hörcsögről, nagy felelősséggel jár. Gondoskodni kell róla: etetni, itatni, almot tisztítani, sétáltatni, hogy csak a legalapvetőbbeket említsük. A kiskedvencek viszont hatalmas szeretettel hálálják meg mindezt a gazdiknak.

Szavazásunkban arra voltunk kíváncsiak, vajon a szabolcsiak szívesen fogadnak-e örökbe menhelyről, ha kisállatot szeretnének.

Szerencsére nagyon sokan azon az állásponton vannak, hogy a nehezebb sorsú állatok is megérdemlik a jólétet és szeretetet, így a szavazók 49%-a menhelyről választana házi kedvencet.

A voksolók 24 %-ánál ugyan nem aktuális mostanság házi kedvencet választani, de ha egyszer sor kerülne rá, bizony ezt a lehetőséget is fontolóra vennék.

A szavazók egy kisebb csoportja (14 %) úgy érzi, túl nagy falat lenne számukra a mindennapi gondoskodás: „Nem hiszem, hogy bírnék egy kutyával”– vallják.

Vannak, akik szerint a menhelyi kutyákat már nehéz lenne nevelni, nagy feladat lenne a bizalmunkba férkőzni, ők (a voksolók 13 %-a) ezért nem fogadnának örökbe menhelyről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában