Tündérszépek 2021

2021.03.25. 16:04

Videó: nyíregyházi szépségtanácsadó osztja meg titkait

Lépésről-lépésre haladva nyújt segítséget a szakember.

Fotó: Minczér-Bényei Szandra archívuma

Javában tart a Tündérszépek 2021 szépségverseny, a megyei előválogató küzdelmei után a regionális fordulóban lehet osztani a szíveket a továbbjutott hölgyeknek március 26-tól.

Egy ilyen versenyen a természetes szépség kerül előtérbe, így fontos szerepet kap a természetes bájt leginkább hangsúlyozó smink használata is.

Ebben nyújt segítséget – nem csak a versenyzőknek – Minczér-Bényei Szandra szépségtanácsadó, aki most lépésről-lépésre avat be a sminkelés titkaiba.

Korábbi cikkünkben már beszámoltunk róla, hogy nagyon fontos szerepe van a megfelelő bőrápolásnak, hiszen a tökéletes smink alapja az ápolt, jól előkészített arcbőr.

Akár otthon is

– A divat folyamatosan változik, követhetjük az aktuális trendeket, de én még fontosabbnak tartom, hogy egyéniségünkhöz illő, adottságainkat leginkább hangsúlyozó sminket viseljünk – kezdte a szakember.

– Első lépésként arcunk tisztítását és annak hidratálását végezzük el. Tisztítsuk le arcunkat egy nedves törlőkendővel, ha szükséges lemosóval, majd tonikkal is töröljük át. Ezután vigyünk fel egy bőrtípusunknak megfelelő bázis krémet (primert), amely által nemcsak hidratáltabb lesz bőrünk, de tartósabb és egyenletesebb is lesz a sminkünk.

– Általában hidratálás után az arc alapozása következik, én ezt egy kicsit másképpen csinálom. Egyelőre csak a szemet és környéket alapozom, hiszen a szem sminkelése során lehulló összes por, csillám, és egyéb anyagok mind az arccsonton tapadnak meg, melyet az arc teljes alapozása előtt újra kitisztítok majd. Utána felviszem a megfelelő korrektort vagy szemhéjbázist a tartósabb smink érdekében.

– Először egy barna szemceruza segítségével mélyítem el szemsminkemet, majd egy nude árnyalatokat tartalmazó szemhéjpalettát használok. A matt, földszínek szükségesek a természetes végeredmény eléréséhez. Arra ügyeljünk, hogy mindig a belső szemzugba kenjük a legvilágosabb színeket és úgy haladjunk kifelé az egyre sötétebb színekkel, általában minimum 3-4 egymással összhangban lévő színt satírozzunk össze. Az alsó szemhéjunkon is elvégezhetjük ugyanezt, attól függ mennyire szeretnék, hogy sminkünk intenzív legyen – tért ki részletesen a szépségtanácsadó.

– Ezután jöhet a szempillaspirál, amivel kiemelhetjük tekintetünket (a smink elengedhetetlen része). Ha valaki szereti, és ”elbírja” a szemhéja, nyugodtan húzhat egy diszkrét tusvonalat is.

– A szemöldökformázásnál is próbáljunk meg a természetességre törekedni, legjobban a saját szemöldökszőrünk színével megegyező porral és egy ferde végű szemöldökecsettel lehet rajta alakítani.

Alapozás, kontúrozás, ajakfestés, fixálás

– Miután elkészült a komplett szemsmink, nedves törlőkendő segítségével megtisztítom a lepergett portól a szem alatti részt. Ide visszakenem az alapozó alá kerülő primert. A tökéletes megjelenés elengedhetetlen kelléke az alapozó, fontos, hogy mindig a bőrtípusunknak megfelelőt válasszunk! Rendkívüli fedőképességű, krém alapozót lapos kabuki ecsettel vigyük fel az arcunkra, de nyugodtan eldolgozhatjuk kezünkkel is. A szemek alá eggyel világosabb árnyalatú korrektort használok. Végül egy transzparens (láthatatlan) púderrel fixálom az alapozott bőrt, ami segít az esetleges fényesebb részeket mattítani, és tartósabbá is teszi sminkünket.

– Az alapozás után esetleg fakónak tűnhet bőrünk, így jöhet az árnyékolás és kiemelés. Mivel egy természetes végeredményt szeretnénk ezt sem kell túlzásba vinni. Egy hideg szürkés-barnás kontúrozó színt használok, amit egy ferde végű kontúrozó ecset segítségével viszek fel az arccsontom alatti részre, a fülemtől egészen az orcám közepéig, illetve a homlokomra a hajtőbe. Ezt követően egy kis highlighter és pirosító segítségével emelem ki a csontosabb részeket.

– És végezetül jöhet a fixáló spray, mely hidratál és fixál is egyben, és egész napos tartósságot biztosít.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában