Anyák napja

2021.04.30. 12:51

A gyerekek izgatottan várják az anyák napját

A Zelk-iskola 2.a osztályának tanulói már nagyon várják a vasárnap reggelt.

TG

A saját kezűleg készített ajándékok egyedivé varázsolják az anyák napját

Forrás: Iskola

– Május első vasárnapja családi ünnep, mégis fontos előkészítő szerepét érzem az iskolának – mondta Görömbeiné Pompár Zsóka tanító néni, aki hozzátette: a nyíregyházi Zelk Zoltán Angol és Német Kéttannyelvű Tagintézmény 2. a osztálya a héten folyamatosan hangolódott, készült az anyák napjára.

Kapcsolaterősítés

– Ilyenkor elmosódnak a tantárgyak közötti határok. Az érzelmi nevelés eszközeivel az anya-gyermek kapcsolat tovább erősítése a célunk. Az elmondott versek, az ünnephez illeszkedő dalok érzékenyítik a tanulókat. A saját kezűleg készített ötletes ajándékok emlékezetessé és egyedivé varázsolják majd a nagy napot. A hála, az öröm, a szeretet megélése kimondatlanul is ott van a tanulókban. A mi feladatunk ezeket az érzéseket szavakba önteni, jelentéstöbblettel felruházni – mesélt lapunknak az előkészületekről Görömbeiné Pompár Zsóka.

– Ezért tartom nagyon fontosnak, hogy a gyerekekkel sokat beszélgessünk a család fontosságáról, az összetartozásról, a szeretetről. Úgy érzem, a gyerekeket sikerült érzelmileg ráhangolni az anyák napjára, lelkesen készültek ajándékaikkal, és már izgatottan várják a vasárnap reggelt – fogalmazott a tanító néni.

A gyermekekkel már a hét elején elkezdünk készülődni az anyák napjára, és különféle ajándékokat készítünk az édesanyáknak és a nagymamáknak is – árulta el Décsi-Paréj Fanni, a nyíregyházi Búzaszem Nyugati Óvoda Gyermekkert Tagintézmény óvó nénije. Hozzátette, az ajándékok mellé verssekkel és dalokkal is kedveskednek.

– A járványhelyzet miatt most kicsit másképp történik az ajándékozás és a köszöntés. A tanult verseket és dalokat videóra vesszük, és online elküldjük az édesanyáknak, illetve otthon is elmondják a gyermekek, akik mindig nagy örömmel készítik az ajándékokat és lelkesen tanulják a dalokat. Talán azért is olyan izgalmas a számukra, mert mindig elmondjuk nekik, hogy az ajándék titok, és ne árulják el otthon – magyarázta szerkesztőségünknek az óvónő.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában