Nyíregyháza

2021.04.28. 15:21

A sóstói skanzenben várják az önkénteseket

A diákok teljesíthetik az iskolai közösségi szolgálatot, de felnőttek és nyugdíjasok is jelentkezhetnek.

KM

Mindig jól jön néhány segítő kéz

Fotó: Pusztai Sándor

Hogy a Sóstói Múzeumfalu látogatóként a nyugalom szigete legyen, ahol egy kis időre visszanyúlhatunk hagyományainkhoz és gyökereinkhez, azért bizony sokan dolgoznak. Nincs azonban olyan szeglete a skanzennek, ahol ne jönne jól néhány munkás kéz. A nyíregyházi szabadtéri néprajzi múzeumban önkéntesek jelentkezését várják.

A digitalizálástól a táborokig

Fiataloknak és időseknek egyaránt akad tennivaló. A diákok teljesíthetik a skanzenben a kötelező közösségi szolgálatot, feladataik közé tartozik a gyűjteményi digi­talizálás, a raktárak, porták rendezése, a látogatók fogadása, de segíthetnek a kerti munkákban, a rendezvények, programok, táborok lebonyolításában – olvasható a múzeumfalu közösségi oldalán közzétett felhívásban.

A felnőttek és nyugdíjasok a fenti lehetőségek mellett területőri feladatokat láthatnak el a portákon, valamint segíthetnek a skanzenben megkóstolható népi ételek elkészítésében. Mielőtt az önkéntesek dolgozni kezdenek, minden esetben részt vesznek egy általános oktatáson.

Aki úgy érzi, hogy szívesen csatlakozna a Sóstói Múzeumfalu csapatához, további információkért keresse fel a www.muzeumfalu.hu honlapot vagy érdeklődjön az [email protected] e-mail-címen.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában