Nosztalgia!

2021.04.09. 10:52

„Ez gyerekkorunk gabonapelyhe!” – Hihetetlen, de ez az egyszerű retro reggeli robbantotta fel a netet

A szabolcsi háziasszony, Boros Vali olyan Facebook-csoporttal büszkélkedhet, ami valóban vérprofi háziasszonyokat tömörít, így rendre bukkannak fel itt érdekesebbnél érdekesebb, izgalmasabbnál izgalmasabb receptek és ételek. Ám ezúttal egy egyszerű, retro fogás robbantotta fel a netet.

Az alábbi fotótól minden csoporttagot elkapott a nosztalgia:

Fotó: Komár Edit

De hogy mi is ez pontosan? Tányérnyi kakaóba beáztatott, szikkadt kifliből tépkedett darabok.

A rengeteg hozzászólásban a nők elmondták, hogy annak idején, a '70-es, '80-as években ők is nagyon sokszor kezdték ezzel az egyszerű, spórolós étellel a napot. Zacskós tej vagy kakaó, 40 filléres kifli... Az is kiderült, hogy a legtöbb helyen aprítóskának hívták ezt a reggelit. De ahány ház, annyi szokás, más változatok is felbukkantak: „Kakaóba/tejbe aprítós, a gyerekeim csöpögőnek. Imádom, ritkán de a mai napig is szoktam enni.” És ne higgyük, hogy attól, hogy egy étel ennyire egyszerű, nem lehet szeretni: „Nagyon szeretem! Most gyorsan készítek is, úgy megkívántam!” – írta kommentben az egyik csoporttag.

„Azonnal megenném, ha beledöglök is, pedig se tejet, se glutént nem szabad...” – fűzte hozzá egy másik.

„Erre csorog a nyálam, pedig a hűtő tele van sonkával” – írta egy másik kommentelő, valaki pedig ezt tette hozzá: „Ez gyerekkorunk gabonapelyhe. Imádtuk!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában