Nyíregyháza

2021.04.28. 14:00

Kondiparktúrát tervez a Nyír1Flow csapata (videó)

A nyíregyházi street workoutosok is nehezen élték meg a bezártságot.

Fotó: Nyír1Flow archívuma

Rég láthattunk bemutatót a saját testsúlyos edzésformát űző Nyír1Flow street workout csapattól. A vírushelyzet, mint mindenkit, a csapatot is érzékenyen érintette, elmaradtak a fellépések, akrobatikus zenés előadások, a versenyek.

– Gyakorlatilag mindenki otthon próbálta formában tartani magát, vagy épp kinn a hidegben, hisz a termünket nem látogathattuk a korlátozások miatt. Az elmúlt szűk egy év alatt szinte nem is találkoztak a tagok – mondta el Pál Vilmos, a Nyír1Flow csapat koordinátora.

Bemutatók, túrák

Nyíregyházán sorra épülnek a kondiparkok, egyre több helyen biztosít lehetőséget szabadtéri sportolásra a város.

– Örömmel látjuk, hogy a megyeszékhely számos pontján építettek kondiparkokat. Törzshelyünk mindig is a Városi Stadion területén található sportpark volt, de szívesen térképezzük fel az új létesítményeket is. Terveink között szerepel, a vírushelyzet enyhülésével és a jó idő érkeztével egy túrát szervezni. A street workout kedvelőit bevonva végiglátogatjuk és bemutatjuk az összes újonnan épült kondiparkot. Ezzel nemcsak a sportágat szeretnénk népszerűsíteni, hanem a sportoláshoz szeretnénk kedvet csinálni, illetve zenés bemutatóinkkal segítséget nyújtanánk, milyen gyakorlatok végezhetőek egy ilyen helyen – osztotta meg a Nyír1Flow ötleteit Pál Vilmos.

Az első tavaszi napsugarak kicsalogatták a csapat tagjait a szabadba és ha már ott voltak, videóra is vették az edzést. Figyelem, a felvétel nem nélkülözi a vicces jeleneteket sem.

Forrás: youtube

Jöhet a workshop

– A feladatok összetettsége, a tanítványok eltérő kondicionális állapota és technikai alapjai miatt kis létszámú csoportoknak szoktam edzést tartani. A street workout egyik legnépszerűbb gyakorlatát, a muscle up-ot sem tudja mindenki azonnal végrehajtani – hívja fel a figyelmet a sportszakember.

A két saját testsúlyos alapgyakorlatból álló látványos elem a húzódzkodást és tolódzkodást köti össze.

– A tervek között szerepel egy workshop, ahol elméleti és gyakorlati információkat kaphat az érdeklődő erről a látványos elemről. Bárki számára hasznos lehet a bemutató, ahol a speciális bemelegítés és a rávezető gyakorlatok mellett, a hibák kiküszöbölése is a program részét képezi majd – tette hozzá Pál Vilmos.

A csapat reméli, hogy mihamarabb visszatérhet az élet a normális kerékvágásba, hisz a nyári programok között szerepel a Balatonnál egy országos bajnoksággal összekötött verseny, amin szeretnének részt venni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában