A "szeretet fája" lesz

2021.04.26. 13:44

Májusfa újragondolva Nyírcsaholyban

A pandémia kitörése óta – mindannyiunk egészségének védelme érdekében- a félelem, a bezárkózás, az óvintézkedések betartása lett az elsődleges szempont életünkben.

Az elmaradt közösségi programok, a korlátozó intézkedések miatt minimálisra csökkent az emberek közötti kommunikáció, nem volt lehetőségünk település szintű rendezvényekre, sőt, családi ünneplésre sem. A COVID-19 megálljt parancsolt a világnak. Minden település-lehetőségeihez mérten- igyekezett a virtuális térben megszínesíteni, kicsit kikapcsolódásra ösztönözni az ott élőket.

Mi, nyírcsaholyiak is ezt tettük, és tesszük most is. Kicsit félve, aggódva, az ország védőoltási statisztikáját figyelembe véve, a szigorító intézkedések enyhítésének örömére szeretnénk felhívni a figyelmet az örök emberi értékek megőrzésére. Ezért kicsit új „köntösbe” öltöztetjük, újra gondoljuk a Májusfa hagyományát.

A fák a bennünket körülvevő környezet természetes élőlényei, gyökérzetükkel a Föld élve maradásához nélkülözhetetlen vizét szívják magukba, lombkoronájukat a napfény felé fordítva táplálkoznak az éltető napfényből, megtisztítva a levegőt, amely az emberi léthez nélkülözhetetlen. Hasonlóan az édesanyákhoz, akik szívük alatt hordják gyermekeiket, saját testükből táplálva őket, s a köldökzsinór, amely egykor fizikailag édesanyánkhoz kötött bennünket, valójában örökké tart. Mert a szeretet örök…

Gyönyörű közparkunk ékes dísze lesz reményeink szerint az a fa, amelyre mindenki elhozhatja a saját kezűleg készített szív díszét, mellyel az Édesanyák iránt érzett hálánkat, szeretetünket szeretnénk kifejezni közösségi szinten is. Idén tehát a hagyományos Májusfa Nyírcsaholyban a „SZERETET FÁJA” lesz!

A felhíváshoz csatlakozni vágyók által elkészített szivecskéket szeretettel fogadjuk, várjuk!

- Magyar Csabáné, polgármester -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában