Nagykálló

2021.04.30. 15:39

Nagykállói zenerajongóval zenélt Hajós András

Hajós András Gyurcival, a Down-szindrómás kamasszal készített közös számot.

KM

Gyurci és Hajós András a stúdióban

Fotó: Kincsek Down Egyesület

A zenész a nyíregyházi Rejtett Kincsek Down Egyesület felkérésére, a szervezet 1 százalékos kampányához alkotott együtt a nagykállói zenerajongó fiúval, a muzsikálásból egy videó is született – derül ki az egyesület közleményéből.

Hajós András egy számára ismeretlen fiúval, Gyurcival, azaz a 18 éves Sinka György Gáborral dolgozott együtt. A tinédzser imádja a zenét, kedvence a beatboxvilágsztár, NaPoM. A magyar produkciók közül rajong Majkáért, Kowalskyért és a Mystery Gangért, jelenleg furulyaszakkörre jár, az élete tényleg tele van zenével – de stúdióban még sosem járt. A helyzet Hajós András számára is új volt.

Örömzene a stúdióban

– Nagyon sok gyerekkel dolgoztam már – mondta a zenész. – Eleve nem könnyű feladat idegenekkel együtt zenélni, ráadásul az ijedtség és a korkülönbség miatt keletkezik egy fal. Gyurciban annyi szeretet és zene van, hogy ezt a falat sikerült gyorsan lebontanunk. Nem egy profin végrehajtott slágerírás történt, hanem egy improvizációra épülő gyermeki örömzenélés volt a stúdióban, amit én nagyon szeretek. Így született meg a Szív dalocska.

A Rejtett Kincsek Down Egyesület több mint húsz éve támogatja a Down-szindrómával és más fogyatékkal élő gyermekeket, felnőtteket és családjaikat abban, hogy ők is aktív, boldog életet élhessenek a társadalom teljes jogú tagjaiként. Gyurci – aki a Nyíregyházi Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és EGYMI tanulója – arra a kérdésre, hogy „mi szeretnél lenni, ha nagy leszel?”, azt a választ adta, hogy rendőr vagy autószerelő. A fiú édesanyja bízik benne, hogy mire aktuális lesz a munkahelykeresés 21–23 éves kora körül, egy befogadó társadalomban Gyurci mentorok segítségével dolgozhat.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában