Nyíregyházi Állatpark

2021.04.28. 11:30

Videó: Ilyen aranyosat ma még biztosan nem látott! Így néz ki a Nyíregyházi Állatpark gereza bébije!

Az apróság folyamatosan az anyukája ölében pihen, különös szőrzetével kitűnik a többiek közül.

Fotó: Ungi Lajos

Messziről mindössze egy apró, fehér szőrgombolyagnak tűnik a Nyíregyházi Állatpark legújabb lakója: a zászlósfarkú gereza bébit szerdán mutatták meg először.

– A kis zászlósfarkú gereza a fél évig tartó vemhesség után két és fél héttel ezelőtt látta meg a napvilágot – mondta el lapunknak Révészné Petró Zsuzsa, az állatpark kommunikációs osztályvezetője.

– Első látásra feltűnik mindenkinek, hogy még mennyire különbözik a szüleitől: a bundája rikító fehér, míg a kifejlett példányoknak fekete szőrzete van fehér arcszakállal és oldalsörénnyel. Senki nem tudja pontosan, hogy miért így születnek a kis gerezák, a tudományos álláspont szerint valószínűleg az lehet az oka, hogy így a felnőtt csapattagok jobban fókuszálnak az újszülöttekre.

Az apróság szőrzete 2–3 hónap elteltével fokozatosan megváltozik, és mire eléri a féléves kort, már ugyanolyan színű lesz a bundája, mint felnőtt társaié. Révészné Petró Zsuzsa hozzátette: a bébi legtöbbször az anyja hasán kapaszkodik, ám sokszor a két és fél évvel idősebb nővére is „elcseni” a kicsit.

A kis gerezáról a Kelet-Magyarország csütörtöki számában olvashatnak bővebben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában