Máriapócs

2021.05.11. 08:19

A szalagok utaztak el

Szimbolikusan a szalagok üzennek a csíksomlyói búcsún.

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

A koronavírus-járvány miatt az idén sem vehetnek részt személyesen a magyarországi hívők a csíksomlyói búcsún, ezért jelképesen egy-egy szalagot küldenek el a búcsúba. A küldöttség pénteken délelőtt indult Máriapócsról. A szalagokat kerékpáros zarándokok viszik el Csíksomlyóra.

Településeken át

– Amikor egyértelművé vált, hogy 2021-ben sem lehet megtartani az erdélyi Mária-kegyhelyen a hagyományos pünkösdi búcsút, máris szervezni kezdték Magyarország területéről is az imaszalagok eljuttatását. Kerékpárral visszük a nemzet szentélyéből Nagykárolyba egy zarándokkeresztre kötve a települések üzeneteit, imaszalagjait. Vállajig Kislétán, Nyírbogáton és Nyírvasváriban lesz megálló, majd a határon a Nagykárolyból elénk kerekezők veszik át a stafétát, amit továbbítanak a vírushelyzet miatt tömegesen nem látogatható Csíksomlyóra, a pünkösdi búcsúra – nyilatkozta a szervezésről az egy máriapócsi „biciklis”, Kovács János. Május 7-én indult a staféta Máriapócsról, sok szalag került a keresztre, sokan csatlakoztak az Erdélyi Mária Út Egyesület kezdeményezéséhez. Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában