Receptverseny

2021.05.30. 13:05

Régi ételek új köntösben

Várjuk olvasóink receptjeit a Mediaworks szakácskönyvébe.

NyL

20201112 Békéscsaba Családok szakácskönyve – Olvasóink legjobb receptjei címmel jelent meg idei albumunk. Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakácsnak, a kiadvány lektorának vezetésével választotta ki a szakmai zsűri az általa legjobbnak ítélt recepteket, melyek bekerültek az albumba. A legötletesebb recepteket beküldő Békés megyeiek ajándékát a koronavírus-járvány miatt házhoz vittük. Képen: Sebestyén János főztjének nagy rajongója a dédunokája is Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre György

Az idén ősszel is megjelenik a Mediaworks megyei napilapjainak szakácskönyve. A startpisztoly eldördült, várjuk olvasóink kedvenc receptjeit, a legjobbak helyet kapnak az idei albumban. Az idén is tartjuk magunkat az előétel, leves, főétel, desszert tematikához, ugyanakkor mindig újítunk is. Most például nagyobb hangsúlyt helyezünk a szabad tűzön készült, elsősorban grillételekre, ugyanis a kerti összejövetelek, partik ezek nélkül nem létezhetnek.

Őrizzük a hagyományokat

A kertben a családal, a barátokkal közösen sütünk: biztosan mindenkinek van tuti receptje a tárcsás, rostlapos, faszenes, lávaköves, nyárson sütött és bográcsos ételekre egyaránt. Mindezekhez zöldség- és gyümölcssaláták, házi savanyúságok, kedvenc mártások összetételét is várjuk. Szeretnénk a hagyományokat őrizni, ápolni és átadni a jövő nemzedékének. Egy-egy ételt másként készített hatvan éve a nagymama vagy nagypapa, másként a gyermekük, és most valószínűleg kicsit másként az unoka.

Hazai alapanyagok

Szakácskönyvünkben a régi étkeket új köntösbe öltöztethetik. Minden receptnél ketyeg az óra, vagyis kérjük beküldőinket, hogy írják oda egy-egy receptjükhöz az alapanyag-szükséglet, az elkészítés módja mellett, hogy mennyi időt vesz náluk ez igénybe. Hétköznapokon biztosan kevesebbet, hétvégén, ünnepnapokon többet.

Szakácskönyvünk lektora ismét Prohászka Béla Venesz-díjas, olimpiai aranyérmes mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke. Ezeket a titulusait azért érdemes felsorolni, mert mutatják, hogy elkötelezett a hagyományos magyar alapanyagok iránt, nagy szakmai tapasztalattal rendelkezik és a világ gasztronómiai trendjeiben, az új technológiákban is teljesen otthon van. Több olvasónk a séfekkel együtt készítheti el finomságát a szakácskönyv konyháján. A többi ételt is lefőzik, a süteményeket megsütik a mesterek. Vagyis aki az albumban megjelentek szerint alkotja meg az ételét, azt kapja, amit a recept ígér, a színes fotó mutat.

Nyerhetnek is receptjeikkel

A könyvbe bekerülő több mint 150 receptet szakértő zsűri választja ki Prohászka Béla vezetésével. A bírálók döntenek a receptverseny legjobbjairól, akik nyereményeket kapnak. Előtte azonban a receptbeküldők között is gazdára találnak ajándékok. Már várjuk receptjeiket az alapanyagokkal és az elkészítés leírásával, valamint a beküldő portréfotójával.

A végső határidő: július 10-e. E-mail: [email protected], postai cím: Békés Megyei Hírlap, 5600 Békéscsaba, Kiss Ernő utca 3. A borítékra írják rá: „Receptverseny”.

NyL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában