Csenger

2021.05.03. 07:34

Újra lehet látogatni az istentiszteleteket is

Anyák napján újra kinyitott a református templom Csengerben.

KM

Fotó: Kákos Dávid

Ismét látogathatóak az istentiszteletek, melyeket az elmúlt időszakban a Csenger Városi Televízió műsorán, valamint a tv Facebook-oldalán lehetett megtekinteni. A konfirmáció időpontja viszont tolódik a járványhelyzet, illetve a járványügyi előírások miatt. Abban bíznak, hogy júliusban létszámkorlát nélkül részt vehetnek majd a családok a konfirmáción.

– Még az egészségügyi veszélyhelyzet idején határozott úgy egyházközségünk elnöksége, hogy a konfirmációt pünkösd ünnepére halasztja. Mivel a koronavírus-járvány ezt nem teszi lehetővé, azóta ezt a lehetőséget elvetettük – közölte Balogh György gondnok.

– Legfőbb célunk a ránk bízottak iránti felelősségvállalás és az életek védelme. A járványügyi helyzet alakulása szerint a konfirmáció tervezett időpontja július 4., vasárnap, a konfirmált gyermekek első közös úrvacsoravétele pedig július 11-én lenne – tette hozzá dr. Tőkés Zoltán lelkész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában