bringa

2021.06.12. 10:26

BringaPiknik: (kerék)párosan szép az élet (fotók, videó)

Nagyon sokan választották szombati programnak a Nyíregyháza-Tokaj táv letekerését.

Fotó: DODO FERENC

Végre egy olyan rendezvény, ahol nem kötelező a maszkviselés! Ennek előfeltétele, hogy minden résztvevő nyeregben érezze magát, azaz kerékpárra pattanjon. Nos, szombat reggel öröm volt járni-kelni a Kossuth téren, ahol a másfél méteres távolságot betartva gyülekeztek a BringaPiknikre érkezők. Köztük volt Posta György, Tokaj polgármestere, aki stílszerűen két keréken tekert be a szomszédos megyéből.

– Sikertörténet a Nyíregyháza-Tokaj kerékpárút, aminek következik az újabb fejezete – vett egy nagy levegőt, majd elmondta: – Pénteken városunkban járt Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára. Bejelentette, hogy elkezdődik a Tokaj-kör kerékpáros útvonal első, 6,7 kilométer hosszú ütemének kivitelezése. Vagyis jövő nyárra már a Tisza-hídtól a Fesztiválkatlanig tart az új kerékpáros útvonal. Aztán a Kopasz-hegy körül is kerékpárút készül. Egyébként nem csak hozzánk jönnek sokan biciklivel, Tokajból is szoktak Nyíregyházára kerekezni, hogy utána Sóstógyógyfürdőn csobbanjanak egyet.

Egyébként május elején derült ki, hogy az idén is megrendezhetik az évek óta sikeres BringaPikniket.

– Nagyon örülök annak, hogy ennyi embert sikerült megmozgatnunk. Itt tényleg mindenki csak nyerhet, csupa vidám arcot láttam ma – említette Pataki Mihály ötletgazda, főszervező, aki szinte napi rendszerességgel kerékpározik, a szombatot kora reggel futással nyitotta.

 

A városháza előtti téren a Bike Safe ponton lehetett regisztrálni a kerékpárokat, volt veterán motorkerékpáros bemutató, Bringa Sziget-puzzle, a hangulatfelelősi teendőket Bocskai Magda és Dankó László látták el – felkészülten, jókedvűen.

– Már több mint 80 kilométernyi kerékpárút van a városunkban, és ez hálózatot alkot. Ez a rendezvény is megerősít abban, hogy milyen óriási az igény erre. Én is többször megtettem már a Nyíregyháza-Tokaj távolságot, ami egy igazán remek sportolási lehetőség és közösségi program – jegyezte meg dr. Kovács Ferenc, a megyeszékhely polgármestere.

A tokaji Fesztiválkatlanban dj. Till várta a kerékpárosokat, köztük Ember Grétát, a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézménye diákját:

– Szeretek biciklizni. Szerencsére nem esett az eső, a nagy melegben naptejet használva, sapkában tekertem édesapával. Biztosan eljövök máskor is.

https://szon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/a-pedalozassal-peldalozhatnak-tokajban-is-5142212/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában