Nyírbátor

2021.06.28. 14:42

Igen jártas a matematika birodalmában

Már az alsós tanító néni felfigyelt a fogékony diákra.

KM

Perpék Szabolcs

Fotó: iskola

Országos első helyezéssel öregbítette nemcsak az iskolája, hanem megyénk hírnevét is a nyírbátori Báthory Anna Református Általános Iskola és Óvoda diákja, Perpék Szabolcs.

Kimagasló eredmények

– A Bonifert Domonkos Nemzetközi Matematikaversenyen a dobogó első fokára léphetett Perpék Szabolcs nyolcadik osztályos tanulónk a 2020–2021-es tanévben. Büszkék vagyunk diákunkra, hogy kitartó munkájának eredményeként magas szintű versenyeken kimagasló eredményeket ért el tanulmányai során – tájékoztatta szerkesztőségünket Sivadóné Cselenyák Dóra intézményvezető.

– Intézményünk nevelő-oktató tevékenysége mellett első helyen szerepel a tehetséggondozó programunk. Ezzel is segítjük diákjainkat abban, hogy időben felfedezzük és folyamatosan fejlesszük képességüket. Már alsó tagozatban fontos felismerni a gyermek teljesítményén, ha jobban érdeklődik valamely tantárgy iránt. Így történt Szabolcs esetében is, amikor alsós tanító nénije, Kissné Vékony Zsuzsanna felfigyelt arra, hogy mennyire fogékony, érdeklődő a matematika iránt. Bevonta a tehetséggondozó programba, hogy tudását még jobban fejlessze.

A legjobbak között

– A Bonifert Domonkos Nemzetközi Matematikaversenyen először 4. osztályban indult el Kerekesné Puholla Mária tanárnő javaslatára és felkészítésével. A felső tagozaton Világosi László tanár úrral tovább folytatta a komoly munkát, melynek kiváló eredményeként 5. osztálytól minden tanévben döntő közeli vagy döntős helyezést ért el a nemzetközi versenyen. Számos kiemelkedő matematikaversenyen mérettette meg magát az elmúlt években. Mindez visszajelzés az iskolának, hogy a pedagógusok hatékonyan foglalkoznak a tehetségekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában