Játékra fel!

2021.06.19. 07:00

Itt a nagy Eb-kvíz!

Focilázban az ország. Ön mennyit tud az Európa-bajnokság történetéről?

Telt ház a Puskás Arénában. Piros-fehér-zöldbe öltözött szurkolók a kivetítők előtt. A futball vette át a főszerepet hazánkban is, együtt szurkolhatunk a magyar válogatottnak a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

A meccsnézés mellett játékra invitáljuk Önöket, kvízünkben arra vagyunk kíváncsiak, mennyit tudnak az Európa-bajnokság történetéről.

Ön nagy focirajongó? Tesztelje tudását!

1.
Mikor rendezték az első Európa-bajnokságot?
2.
Kitől származott az Eb ötlete?
3.
Az alábbiak közül melyik labdarúgó a jelenlegi magyar válogatott keretének tagja, aki éveket játszott Kisvárdán?
4.
Melyik két csapat játszotta a futballtörténelem első Eb-selejtező mérkőzését?
5.
Melyik évben érte el a magyar válogatott története legjobb Eb-eredményét?
6.
Kinek a legendás kommentárja az alábbi: "Ötszázötven nap után be lehet azt piszkálni, pöckölni, tuszkolni – egy ide! És micsoda támadás volt..."
7.
Ki szerezte a 2000-es Eb-döntő legendás aranygólját?
8.
Melyik két ország rendezte a 2008-as Európa-bajnokságot, melyen a spanyolok 44 év után szerezték meg második európai elsőségüket?
9.
Melyik labdarúgó szerezte a mindent eldöntő találatot Izland ellen a pótselejtezőn, melynek köszönhetően kijutottunk a 2020-as Európa-bajnokságra? (ami ugye 2021-re csúszott)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában