Tiszarád

2021.06.11. 16:08

Most rendezik az első tiszta Tiszarádért akciót

A résztvevők felszámolják az illegális hulladéklerakókat is.

KM

A polgárőrök védik a település biztonságát, és az egyesület mind a 18 tagja részt vesz az akcióban | Fotó: egyesület

A Kemecsei járásban található 600 lelkes község Őrző-védő Polgárőr Egyesüle­te egy sikeres pályázatnak kö­szönhetően egyedülálló prog­ramot szervez. Az Akció a 100%-ban tiszta Tiszarádért elnevezésű akció célja, hogy a település kül- és belterületét teljesen megtisztítsák a sze­mét­től.

A vasárnap 10 órakor kezdődő program egy rövid elő­adással indul, ahol a környezetvédelem fontosságá­ról lesz szó, majd 11 órától cso­por­tokat alakítanak ki a résztve­vőkből, akik egy előre megha­tározott ütemterv szerint el­kezdik az előző két napban fel­mért illegális hulladéklera­kók felszámolását, illetve a köz­ség utcáinak a megtisztítását.

– Délután 16 órától a polgárőrség fája mellett elhelyezünk egy, az első tiszta Tiszarádért akciónkra emlékeztető táblát, hiszen a környezetvédelmi programot a jövőben is folytatni szeretnénk. Ezt követően 17 órától értékeljük az eseményt, amit a csapadékos időjárás ellenére is megtartunk, azonban a programban lehet némi változás – tudtuk meg Gábor Zsolt polgárőrparancsnok, egyesületi elnöktől, aki hozzátette: akciójukra, nemcsak helyi, hanem környező településeken élők is jelezték részvételüket.

A polgárőrök védik a település biztonságát, és az egyesület mind a 18 tagja részt vesz az akcióban | Fotó: egyesület

 

Címkék#Tiszarád

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában