Nyírbátor

2021.06.29. 14:54

Retró az iskolaudvaron

A kétnapos nyírbátori nosztalgiabulin a Polip Band és a Neoton Família Sztárjai lépnek színpadra.

KM

Harminc év – ennyi még gombócból is sok, ahogy mondani szokás. A Polip Band három évtizede szórakoztatja a nagyérdeműt s idézi meg a színpadon hazánk legnépszerűbb előadóit és legnagyobb slágereit. Nem meglepő tehát, hogy az első, 2019-es nyírbátori Retro napokat is az együttes koncertje alapozta meg, amire gond nélkül építhetett a Miskolci Illés Emlékzenekar és a TNT. A zenei nosztalgiavasútra is velük szállhat fel a régi 2-es iskola udvarának közönsége július 2-án, pénteken 20 órától.

Koncert után is buli

A Polip Band nagy sikerű produkciója, a Volt egyszer egy Táncdalfesztivál folytatása a Tessék választani! címet kapta, és főleg a hetvenes évek második felének nagy és örök slágerei közül válogat. A mintegy 2 órás műsorban huszonkét ismert és közkedvelt dal csendül fel a nyíregyházi együttes és három vendégzenész előadásában többek között Korda Györgytől, Ihász Gábortól, Solymos Tónitól, Máté Pétertől, Cserháti Zsuzsától és az Apostoltól. A koncert után is érdemes maradni, mert este tíztől éjfélig ízig-vérig retrószámokra lehet majd bulizni.

Kétszázhúsz felett

Santa Maria, Kétszázhúsz felett, Nyár van – természetesen nem kérdés, melyik ikonikus zenekar dalai ezek. A Neoton Família Sztárjai már több mint négy évtizede szórakoztatja a közönséget, dalai bejárták szinte az egész világot. A kezdetben Neoton néven futó formáció 1968-ban megnyerte az országos Ki mit tud?-ot, és ugyanebben az évben megjelent első nagy slágerük is Kell, hogy várj címmel. Az első lemezük 1971-ben került a polcokra, 1983-ban megnyerték a Yamaha Music Festival nagydíját a Holnap hajnalig dalukkal.

Az elmúlt negyven esztendőben legalább háromszáz slágerük született, és több mint nyolcmillió lemezt adtak el. A legendás együttes számtalan örökzölddel ajándékozta meg a közönséget. Dalaik népszerűsége töretlen, slágereiket ma is szívesen játsszák a rádiók is. A Neoton Família Sztárjai július 3-án, szombaton este nyolctól lép színpadra. A régi 2-es iskola udvarán a koncert után, 21.30-kor kezdődik a nosztalgiadiszkó.

A nyírbátori Retro napok programja ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában