Tacskók

2021.06.23. 12:15

Tacskósok találkozója

A máriapócsi rendezvény fénypontja a tacsis felvonulás lesz.

KM

Legyen rövid, hosszú vagy szálkás szőrű, normál méretű, törpe vagy nyulász, a hosszú testű, rövid lábú, lógó fülű, mozgékony, rendkívül okos, ehhez mérten kellően makacs és önfejű tacskók egyetlen pillantásukkal megolvasztják az ember szívét. A kis kotorékeb jól alkalmazkodik a városi tartáshoz, így a társasházak liftjében éppúgy találkozhatunk velük, mint a családi házak kertjében.

Bemutatók, előadások

Hagyomány már Máriapócson, hogy a tacskósok évente – legalább – egyszer összejönnek, és egy bemutatókkal, előadásokkal fűszerezett nap után közösen vonulnak fel a városban. Az idei első tacskótalálkozót június 26-ára, szombat délutánra időzítik, így aki szeretne, csatlakozhat az aprócska, négylábú vadászokhoz és gazdáikhoz a Pápa téren.

A programok 14 órakor kezdődnek, elsőként Turi Lászlót, az Életjel Mentőcsoport mentőkutya-vezetőjét és Smile-t ismerhetjük meg, majd a Nyíregyházi Mentőkutyás Egyesület ad műsort. Az Állatbarát Alapítvány előadása után állatorvosi tanácsokkal és rendőrkutyás bemutatóval folytatódik a találkozó, ahol bemutatkoznak a Szurkolók az Állatokért csoport tagjai, majd a Bockereki Oroszlánszívű Kennel előadásából az is kiderül, milyen a vadászó tacskó. A rendezvény fénypontja a 18.30-kor induló tacskós felvonulás.

Kirakodóvásár is lesz

A szervezők a gyerekekre is gondoltak, akiket cukorágyúval, vidámparkkal, habpartival, kézműves-foglalkozásokkal, arcfestéssel és tacsitotóval várnak. A találkozó idején a máriapócsi Pápa téren kirakodóvásár is lesz.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában