BringaPiknik

2021.06.11. 15:00

Tokajig kígyóznak a bringázók

Egy hónappal ezelőtt dőlt el: lesz az idén is BringaPiknik.

LTL

Tavaly is hatalmas érdeklődés övezte a Bringa Pikniket, sokan tekertek el Tokajig Archív fotó: Pusztai Sándor

Fotó: Pusztai Sándor

Csapadékmentes, meleg idő ígérkezik szombaton, ami jó hír a kerekezőknek (is). Május elején derült ki, hogy elhárultak az akadályok, így megrendezhetik az idén is az évek óta sikeres BringaPikniket.

Június 12-én a Kossuth tér már 8 órára várják az érdeklődőket: a városháza előtt lesz Bike Safe, veterán motorkerékpáros bemutató, Bringa Sziget-puzzle, a sátraknál és a mozgó segítőknél pedig lehet regisztrálni a rajtig. Szokás szerint Bocskai Magda és Dankó László tájékoztatják a pedálozókat az aktuális információkról, majd negyed tíz körül a rajt és a cél szempontjából két érintett város polgármestere, dr. Kovács Ferenc és Posta György köszöntik a résztvevőket.

Tavaly is hatalmas érdeklődés övezte a Bringa Pikniket, sokan tekertek el Tokajig
Archív fotó: Pusztai Sándor

Piknikpontokat alakítanak ki Nyírteleken és Rakamazon (friss vizet, almát és pogácsát lehet fogyasztani), a beérkezőket a tokaji Fesztiválkatlanban dj. Till fogadja.

Miként a BringaPiknik indulása óta minden évben, ezúttal ő lesz a lemezlovas a célállomáson. A rendezvény honlapján olvasható, hogy nem idegen tőle a tekerés: – Nagyon szeretek biciklizni, mert igazi kikapcsolódás nyújt nekem. A nyári szezonban viszont rengeteg a munka, így kevés időm jut arra, hogy nyeregbe pattanjak. Egyébként Nyíregyháza utcáit és a sóstói festői tájat szoktam bebarangolni.

Dj. Till hozzáfűzte: – Emlékszem az első Bringa Piknikre, amire egy különleges, a rendezvény arculatába illő zenei szettel készültem. Nagyszerű élmény volt a csodálatos tokaji környezetben a színpadon állva fogadni az első befutókat. Az előző évekhez hasonlóan az idén is a dinamikus zenéké lesz a főszerep.

Fontosnak tartom azt, hogy a beérkezés után a résztvevők igazán jó zenék társaságban tudják kipihenni a hosszú tekerés fáradalmait. Legfőképp a jó társaság miatt miatt kedvelem a rendezvényt, és amikor itt zenélek, az engem is feltölt és kikapcsol.

Mindenki kap a Fesztiválkatlanban egy befutókártyát, melynek felmutatásával a visszaúton lévő fagyizóban kedvezményesen lehet ízlelni a gombócokat. Aki a vasutat választja, ismét számíthat a MÁV-Start Zrt. segítségére.

Egyes délutáni vonatjáratokhoz plusz kerékpárszállításra alkalmas vagonokat is csatolnak. Ezek indulási ideje a következő: 14:08, 14:34, 15:34, 16:08, 16:34, 17:34, 18:08. A maszk viselése továbbra is kötelező a vonatokon és az állomások zárt területein.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában