Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.06.14. 11:30

Végre megint lesz szilvanap

Ébredezik a pálinkaszakma is a koronavírus-pandémia okozta Csipkerózsika-álmából.

KM

A Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend például egy céljait tekintve hasonló, dunántúli civil egyesület meghívásának eleget téve küldöttséget menesztett Veszprémbe. Az egyéb szálak mellett régi beregi parasztudvar székhelye révén is Tarpához szorosan kötődő szatmár-beregi pálinkalovagok a magyar királynék városában részt vettek a 2019-ben megalakult legfiatalabb rokon szervezet, a sólyi Szent István Pálinka Lovagrend rendezvényén.

Kedvező tapasztalat

A veszprémi pálinkaünnep keretében a megyeháza Szent István termében megtartották az I. Sólyi Balaton-felvidék, Bakony-régió, Veszprém Nemzetközi Pálinka- és Párlatverseny díjkiosztóját. A magánfőzők, bérfőzetők, bérfőzdék, pálinkaházak és kereskedelmi főzdék részéről benevezett 393 pálinka, illetve magánfőzők készítette párlatmintából 85 arany, 107 ezüst és 92 bronz minősítés talált gazdára.

A díjkiosztó ünnepség után 14 pálinkalovagrend tagjai – köztük a mieink, a szatmár-beregiek – vonultak fel Veszprém belvárosában, majd Győrfi Bertalan, a sólyiak nagymestere két pálinkalovagot avatott a Feltámadt Üdvözítő-templomban. A pálinkaverseny zsűrielnökét, Szöllősi Editet tiszteletbeli lovaggá avatták látványos ceremónia keretében.

– Ahhoz képest, hogy első alkalommal rendezték meg, igen színvonalasra sikerült nem csupán a verseny és díját­adója, de a lovagrendek vonulása és az avatási ceremónia is. Érzékelhető volt, hogy a sólyiak mindent megtettek azért, hogy országos szinten is elismert legyen a veszprémi pálinkaverseny, amelyen nagyon jól szerepeltek a szőlőből készült pálinkák, amelyekben – miként a boroknál már megszokhattuk – benne volt a jellegzetes balatoni ízvilág – számolt be a veszprémi küldetésről a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend tavaly megválasztott, ez évtől már teljes jogú nagymestere. Dr. Cservenyák László hozzátette: – Mi is készülünk a szokásos – sajnos a járvány miatt tavaly ősszel elmaradt – Szatmár-Beregi Szilvanapra, benne az Új Pálinka Ünnepre.

Reményeink szerint az idén már a hagyományos pálinkaversenyünknek és a rend által megszavazott új lovag avatásának sem lesz akadálya!

Panyolán a Szilvórium Zrt.-nél is megpezsdült az élet. Idén is Superbrands díjas a Panyolai márka. Az elismerő oklevelet a cég székhelyén adta át Kövesdi György, a Superbrands-program képviselője Lakatos Gergelynek, a Panyolai Szilvórium Zrt. vezérigazgatójának.

Panyolai hetedszer is

A mintegy 90 országban jelen lévő védjegy viselésére hetedik éve találja érdemesnek a Panyolait a marketing- és kommunikációs szakemberekből álló zsűri.

Az elismerés olyan pozitív visszajelzés a brandről, amely szakmai alapon emeli ki a legjobbakat, valamint irányt szab a fejlődésre törekvő piaci szereplők számára, és a hazai márkáknak példát mutat a sikeres márkaépítéshez.

– Évről évre hisszük, hogy az immár hetedszer is elnyert minősítés nemcsak biztonságot, hanem garanciát is nyújt vásárlóink, üzleti partnereink mindennapi választásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában