Döbbenet!

2021.07.13. 14:55

Hűha! Ezt művelte az uborkával a szabolcsi asszony!

A szabolcsi háziasszony, Boros Vali tarsolyában mindig van egy újabb rafinált praktika! Ezúttal olyan trükköt mutatott, hogy mindenki álla leesett... Az már biztos, hogy így nem sokan teszik el télire az uborkát!

Forrás: illusztráció / shutterstock

Fotó: Shutterstock

Boros Valit, a szabolcsi csodaháziasszonyt százezren követik Facebookon, és nem véletlen: hihetetlenül rafinált praktikákat oszt meg velük, amik minden konyhában jól jöhetnek. Ezúttal az uborkapor receptjével kavarta fel az állóvizet! Lássuk be, valószínűleg neked se az uborkapor az első gondolatod, ha arról van szó, hogyan tedd el télire az uborkát...

Fotó: Facebook (Boros Vali – Vali hagyományos konyhája)

Vali a Facebook csoportjában mutatta be, hogy egy aszalógép segítségével hogyan készít port a friss, zsenge uborkából télire, a háziasszonyok közül pedig sokan megdöbbentek; hiszen jócskán akadtak, akiknek elképzelése sem volt, hogy mire jó ez. Valika hamar hozzátette, hogy az uborkapor kiváló salátaöntetekhez, így télen is friss uborkaízt élvezhet, aki megcsinálja. Ekkor mindenki kapcsolt, hogy hiszen a boltban is lehet kapni salátaporokat; csakhogy a Valika-féle nagyságrendekkel egészségesebb, hiszen nincs benne színezék, ételfesték, ízfokozó!

Fotó: Facebook (Boros Vali – Vali hagyományos konyhája)

Az uborkákat le kell reszelni, jó alaposan kicsavarni, írta Valika; majd így be kell tenni az aszalógépbe. Hatvan fokon ki kell szárítani, és ha már teljesen száraz, akkor kávédarálóval porrá kell őrölni, és mehet is a kamrába. A szabolcsi csodaháziasszony hozzátette, hogy így egész télen, bármikor hozzá tudnak nyúlni; joghurtos öntetet szokott vele készíteni, vagy joghurtos-mustáros salátaalapot készít vele. Az biztos, hogy ha van otthon aszalógép, érdemes kipróbálni!

Forrás: ripost.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában