Nyíregyháza

2021.07.28. 09:26

Humor és kreativitás – ez kell a limerickhez

KM

A limerickinduló ezúttal is elhangzik majd

Fotó: KM-archív, Sipeki Péter

Augusztus végén, szeptember elején ismét lesz VIDOR Fesztivál, és természetes, hogy a programok között találjuk a limerickíró bajnokság döntőjét is. Arra kérjük játékos kedvű olvasóinkat, hogy írjanak limericket és küldjék be augusztus 4-én éjfélig az [email protected] e-mail-címre vagy levélben a Nyíregyháza, Dózsa György u. 4–6. címre.

Csak jeligével!

Az ötsoros vers rímképlete: AABBA, a BB sorok mindig rövidebbek. Két kategóriában (egyéni és csapat) várjuk a műveket, négy témában: sport, közélet, a hely szelleme (az én kis falum/városom) és szabadon választott, nevezni csak jeligés pályázatokkal lehet. A fináléra meghívjuk az alkotások szerzőit és szurkolóikat, a verseny pedig amellett, hogy maga a műfaj humoros, nagyon is komoly: mindkét kategória győztese ­jutalmat kap. A döntő mindig a ­VIDOR Fesztiválok egyik legvidámabb eseménye: a versfaragók alkotásait a Móricz Zsigmond Színház művészei mutatják be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában