Nem fogsz hinni a szemednek!

2021.07.02. 10:27

Mindenki lehidalt a szabolcsi háziasszony Facebook-csoportjában! Egy nő húslevestortát készített!

Húslevestortát! Tessék még ízlelgetni a szót. Talán nem túlzás, hogy minden háziasszony lehidalt, amikor megjelent előttük a húslevestorta fotója, amit Törökné Bacza Zsani készített. A magyar háziasszony a remekművet a Facebook-on, a szabolcsi Boros Vali csoportjában osztotta meg...

Forrás: illusztráció / shutterstock

A fotón szereplő húsleves a piros fazékban ínycsiklandozó látványt nyújt, csak azt nem értették sokan, Zsani miért azt írta kisérőszövegnek, hogy a mamája 75. születésnapjára „sütötte”.

Fotó: Bacza Zsani, Vali hagyományos konyhája

Nem csoda, hiszen a húsleves a tűzhelyen készül a fazékban, nem sütni szoktuk! Sütőben készült volna, ahogy a szilvalekvár? Aztán a leleményes háziasszony büszkén megosztotta a titkot: a fazékban magát kellető étel bizony nem is leves, hanem egy torta.

Bizony, ez a húslevestorta az utolsó részletig alapos gondossággal lett elkészítve. Minden apróság ott van, ahol lennie kell: a borsószemek, a lepattogzott zománc, az aranysárga csirkeláb, a répa, paradicsom. Profi cukrász is megirigyelné ezt a munkát!

Az ünnepelt először azt hitte, egy fazék levest kap” – mesélte a húslevestorta megalkotója nevetve a Ripostnak. „Aztán azt, hogy a fazékban van a torta. Végül megtapogatta, és akkor jött rá, hogy ez így egyben egy torta.”

Forrás: ripost.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában