Gazdijogsi

2021.07.26. 11:17

Várják a véleményeket a jogsiról

A Gazdijogsi leendő tananyagába már most bepillantást nyerhetünk.

KM

Mindent megtanulhatunk a hűséges társról

Fotó: Illusztráció: Pixabay

Gazdijogsi néven indít ősztől edukációs programot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Az online oktatási platform célja, hogy gyakorlati ismeretekkel és kellő elméleti tudással ruházza fel az ebtulajdonosokat, hiszen a becslések szerint Magyarországon jelenleg mintegy másfél millió kutyát tartanak, ez a szám pedig arányaiban nemzetközi viszonylatban is nagynak számít.

Tesztelhető tudás

A Nébih munkatársai kidolgoztak egy könnyen elsajátítható online tananyagot, amely segít felelős és gondos gazdivá válni.

A gazdijogsi.hu weboldalon elérhető a teljes tananyagtervezet, amit augusztus 15-éig bárki szabadon véleményezhet a portálon elérhető űrlap segítségével. Bár elsősorban a szakemberek és a civil szervezetek képviselőinek állásfoglalását várják, magánszemélyek is beküldhetik a javaslataikat. A tervezet szerint a Gazdijogsi képzése olyan té­maköröket érint majd, mint a kutyaválasztás szempontjai, anatómiai és élettani ­alapismeretek, a kutya alapvető szükségletei és viselkedési formái, magatartásproblémák, a nevelés alapjai, egészségügyi alapismeretek, a kutyatartás szabályai, valamint az állatvédelemben illetékes hatóságok elérhetőségei.

A tananyag véglegesítése után egy negyvenöt perces online tudáspróbát is elindítanak, melynél a legeredményesebbeket oklevéllel jutalmazzák majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában