limerickíró bajnokság

2021.07.26. 11:13

VIDOR, s benne limerick – az idén jön a hetedik

A döntő a VIDOR egyik legmulatságosabb eseménye.

Km

Fotó: illusztráció: pixabay

A kultúrát és a színházat szerető olvasóink jól tudják, hogy az elmúlt hat VIDOR Fesztiválon óriási sikere volta Nyírségi Limerickbajnokságnak, amit a Móricz Zsigmond Színház, A Vörös Postakocsi folyóirat és lapunk, a Kelet-Magyarország hirdetett meg. A megmérettetésen valamennyi alkalommal több száz pályamű versengett, a

döntő pedig, köszönhetően a teátrum kiváló művészeinek, mindig a fesztivál egyik legmulatságosabb eseménye.

A sikert látva egyértelmű a folytatás: a nemes versengést az idén is meghirdetjük, így aki eddig lemaradt, most megmutathatja limerickíró tudását. A jeligés alkotásokat

augusztus 4-éig várjuk.

Közeleg a 20. VIDOR, a fesztiválnak pedig kihagyhatatlan programja a limerickíró bajnokság döntője. A versenyt ezúttal is meghirdetjük, s várjuk a profik és amatőrök alkotásait.

A limerick ötsoros vers, amely az első sor „volt egyszer…” mesei fordulatával bejelentett hős kalandjait beszéli el, a kalandoknak az ötödik sorban félig megismétlődő első vagy második sor szab határt. A rímképlete: AABBA, a BB sorok rövidebbek.

Két kategória, négy téma

Ezúttal is két kategóriában (egyéni és csapat) várjuk a műveket, négy témában: sport, közélet, a hely szelleme és szabadon választott. A műveket a színház, a folyóirat és lapunk képviselői előzsűrizik, a döntőt a VIDOR-on rendezzük. A fináléban az alkotásokat a Móricz Zsigmond Színház művészei mutatják be, a kategóriák győztesei ajándékot kapnak. A jeligés pályázatokat augusztus 4-éig várjuk az [email protected] e-mail-címre vagy levélben a Nyíregyháza, Dózsa György u. 4–6. címre, a borítékra írják rá: limerick.

Szabályzat

A jelentkezéssel a játékos elfogadja a Mediaworks Hungary Zrt. adatvédelmi tájékoztatóját (www.mediaworks.hu/adatvedelem), valamint a nyereményjáték szabályzatát (https://szon.hu/jatekszabalyzatok), és hozzájárul ahhoz, hogy az általa közölt adatokat a játék lebonyolítása céljából a Mediaworks Hungary Zrt. kezelje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában