Szamoskér

2021.08.25. 09:15

A hétköznapi hősökkel ismerkedtek a táborozók

Négy nap alatt rengeteg programhoz csatlakozhattak a fiatalok az egyházmegye idei ifjúsági táborában.

KM

A közösségi élményekre helyezték a hangsúlyt

Fotó: SZIRT

A „…légy erős és bátor” vezérigével, immár hatodik alkalommal szervezte meg a Szatmári Református Egyházmegye az idei ifjúsági táborát augusztus 16–19. között Szamoskéren, a Liget táborban hetven fiatal és tíz lelkész, illetve önkéntes segítő részvételével.

Mi is lehetünk hősök

– A négy napot Tisza Tibor, az egyházmegye főjegyzője, szamosszegi lelkész nyitotta meg, majd ezt követően úgy, mint minden délelőtt, Sipos Péter István milotai lelkész tartotta meg a főelőadást. A fiatalok csoportosan, interaktív feladatok megoldása során dolgozták fel a szuperhősökről és köztük a legnagyobbról, Jézus Krisztusról szóló előadásokat – tudatta lapunkkal Szabó Béla lelkész, ifjúsági referens.

A SzIRT (Szatmári Ifjú Reformátusok Találkozója) ifjú táborozói emellett különböző programokon vehettek részt: láthatták a debreceni Iszákosmentő Misszió előadását, a kölcsei rendőrőrs kutyás, fegyver-, hőkamera-, ujjlenyomat- és útlevél-ellenőrző bemutatóját, élvezhették Sajtos Szilárd tábori lelkész, őrnagy külmissziói beszámolóját, de bicikli- és kenutúra, élményfestés, honvédsuli és csapatversenyek is vártak rájuk.

Használni kell a tehetséget

– A gyerekek közben bizonyosságot nyerhettek arról, hogy mi is hősök lehetünk, ha Istentől kapott talentumainkat megfelelően használjuk – erre hívta fel a figyelmet Telek András egykori válogatott futballista, a Ferencváros legendás középhátvédje is.

– A reggelt és az estéket mindennap áhítattal kezdtük és zártuk, amelyek szorosan kapcsolódtak fő témánkhoz, a hősökhöz. Szalay Kont esperes magyar történelmi pillanatokat és hősöket is párhuzamba állított áhítatában az igével. Az estéket csapatjáték, színházi előadás és táncház is színesítette. Úrvacsorás közösséggel zártuk a tábort, de a búcsú nem volt végleges, hiszen augusztus 27-én, pénteken a SzIRT Afteren találkozunk – ismertette Szabó Béla lelkész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában