Nyíregyháza

2021.08.01. 08:29

Betyárpróba a parkerdőben

Felelevenítették őseink szokásait, hagyományait.

Fotó: [email protected] +36305431120

Sóstógyógyfürdő. Íj, dárda, csúzli, karikás ostor, kézi kukoricamorzsoló is várt az ifjabb és idősebb érdeklődőkre azon a rendezvényen, aminek szombaton a Keleti Turul Kft. szervezésében Sóstógyógyfürdőn a Tölgyes utcai ligetes parkerdő adott otthont. A Népi hagyományaink felelevenítése a szabadban elnevezésű program célja az volt, hogy őseink fegyvereivel és eszközeivel megismertesse a felnövekvő nemzedékek tagjait. A ligetbe kilátogatók a tárgyakat kézbe is vehették, sőt ki is próbálhatták.

 

- A programmal felelevenítjük a régi betyárvilágot, a letűnt korok kedvenc időtöltését játékos formában. Tizenhat próbatételből álló pálya vár a résztvevőkre. Van többek között péklapátos labdazsonglőrködés, patkódobás, csatacsillag-dobás, birkanyírás is az ügyességi és a bátorsági feladatok között. Valójában nem az ügyesség és a bátorság a lényege ennek a programnak, hanem az, hogy a gyermekek a szüleikkel együtt minél több közös élményhez jussanak, s ezáltal képet kapjanak őseink szokásairól, hagyományairól, a népi tradíciókról, a gyökerekről is, amiket reményeink szerint majd tovább is örökítenek. – tájékoztatta szerkesztőségünket Lukács Tamás, a Keleti Turul Kft. ügyvezetője. – Minden korosztály számára készültünk feladatokkal, a kicsiknek népi játszóházzal és kézműves foglalkozással is kedveskedünk az egész napos program során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában