Elképesztő!

2021.08.10. 17:54

Kockázzuk? Alaposan meglepte a netezőket a szabolcsi háziasszony!

Boros Vali nem először kápráztatja el az asszonyokat egy remek ötlettel, és gyanítjuk, nem is utoljára; a leleményes szabolcsi háziasszony tarsolyában mindig van egy újabb konyhai trükk. Most éppen a leveskocka házilag készítve robbantotta fel az internetet.

Forrás: illusztráció / shutterstock

Fotó: Shutterstock

A leveszöldségek javát már fel lehetett szedni a kertből, ám, ha nincs pincéd, akkor ezek csak bajosan tartósíthatók. Valika ötlete azért is zseniális, mert a leveskocka házilag készítve nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot; márpedig sokan emiatt idegenkednek ettől az egyébként nagyon praktikus konyhai hozzávalótól.

A háziasszonyok imádták az ötletet, amikor Valika megosztotta velük, hogy idén is készül a jó kis házi leveskocka; azonnal tudni akarták a receptet is.

A rafinált szabolcsi háziasszony pedig szívesen elárulta a titkot.

Leveskocka házilag

Hozzávalók:

4 szál sárgarépa

1 db zeller levelestől

3 szál petrezselyem, néhány levéllel

1 kisebb fej karalábé

2 db paprika

2 fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 kisebb lestyán levél

2 fej paradicsom

Elkészítés:

A zöldségeket vágd apróra aprítógéppel, majd dinszteld meg őket. Fűszerezd meg ízlés szerint, majd öntsd fel húsleves alaplével, és alaposan forrald össze.

Fotó: Facebook – Vali hagyományos konyhája

Ha kihűlt, botmixerrel pürésítsd, és pakold jégkocka-tartókba. Tedd a mélyhűtőbe; ha megfagyott, szedd ki a kockákat a tartóból, és tedd zárható zacskóba. Innen már csak elő kell venned egy-egyet, amikor szükséged lesz rá.

Fotó: Facebook – Vali hagyományos konyhája

Forrás: ripost.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában