2021.08.10. 17:54
Kockázzuk? Alaposan meglepte a netezőket a szabolcsi háziasszony!
Boros Vali nem először kápráztatja el az asszonyokat egy remek ötlettel, és gyanítjuk, nem is utoljára; a leleményes szabolcsi háziasszony tarsolyában mindig van egy újabb konyhai trükk. Most éppen a leveskocka házilag készítve robbantotta fel az internetet.
Forrás: illusztráció / shutterstock
Fotó: Shutterstock
A leveszöldségek javát már fel lehetett szedni a kertből, ám, ha nincs pincéd, akkor ezek csak bajosan tartósíthatók. Valika ötlete azért is zseniális, mert a leveskocka házilag készítve nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot; márpedig sokan emiatt idegenkednek ettől az egyébként nagyon praktikus konyhai hozzávalótól.
A háziasszonyok imádták az ötletet, amikor Valika megosztotta velük, hogy idén is készül a jó kis házi leveskocka; azonnal tudni akarták a receptet is.
A rafinált szabolcsi háziasszony pedig szívesen elárulta a titkot.
Leveskocka házilag
Hozzávalók:
4 szál sárgarépa
1 db zeller levelestől
3 szál petrezselyem, néhány levéllel
1 kisebb fej karalábé
2 db paprika
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb lestyán levél
2 fej paradicsom
Elkészítés:
A zöldségeket vágd apróra aprítógéppel, majd dinszteld meg őket. Fűszerezd meg ízlés szerint, majd öntsd fel húsleves alaplével, és alaposan forrald össze.
Ha kihűlt, botmixerrel pürésítsd, és pakold jégkocka-tartókba. Tedd a mélyhűtőbe; ha megfagyott, szedd ki a kockákat a tartóból, és tedd zárható zacskóba. Innen már csak elő kell venned egy-egyet, amikor szükséged lesz rá.
Forrás: ripost.hu