Csenger
2021.09.20. 11:00
Hamar elkapkodták a csengeri almás lapótyát
A XIX. Csengeri Almafesztiválon figyeltünk fel az Őszülő Fények Nyugdíjas Klub sátrára, ahol folyamatosan sürögtek-forogtak az asszonyok.
JG
– A hagyományos csengeri édességet, a töltött lapótyát készítjük – tudtuk meg Pintye Ferencnétől, a klub vezetőjétől. – Miután almafesztiválon vagyunk, ezért úgy illik, hogy leginkább reszelt almával töltjük meg a kelt tésztát és úgy sütjük ki.
Apáti Imrénétől kaptunk egy kis kóstolót is, a buktaformára sütött fánktészta nagyon finom volt, de mások is osztoztak ebben, hiszen az arra járók vitték a lapótyát, mint a cukrot.
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre