Nyíregyháza

2021.09.05. 07:00

Nagyon várták már a háziversenyt

A résztvevők kitartóan küzdöttek, szinte mindenki fogott halat.

KM

A Covid–19-járvány a horgászversenyeket sem kímélte, a fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében számos versenyt lemondtak megyénk egyesületei is.

Három kategóriában

Ha fájó szívvel is, de elfogadta mindenki ezt a döntést annak reményében, hogy egyszer minden visszatér a régi kerékvágásba. Nos, ez így is történt, egy év kihagyás után tarthatta meg újra a közelmúltban a hagyományos házi horgászversenyét a Császárszállás Horgász Egyesület. A nyíregyházi Bujtosi-tónál rendezett megmérettetést nagyon várták már az egyesület tagjai. A versenyen 41 felnőtt, 3 női és 5 gyermek horgász állt rajthoz azon a forró nyári napon. A három­órás versenyen mindenki kitartóan küzdött, a fiatalok is szépen helytálltak, szinte valamennyien zsákmánnyal zárták a versengést.

Minden halat meg kell becsülni

Összesen 28,4 kg halat fogtak a versenyzők, főként pontyot, kárászt, bodorkát, keszegféléket sikerült megakasztaniuk.

Mindhárom kategóriában az első három helyezett értékes horgászfelszerelésben részesült.

A verseny végén az egyesület mindenkit vendégül látott egy babgulyásra, amit a Nyíri Fészek Étterem szállított ki a helyszínre.

Az egyik zsákmány

A résztvevők egy kellemes, családias hangulatú nappal lettek gazdagabbak, és a jövő évi viszontlátás reményében köszöntek el egymástól.

Borítókép: Az eredményhirdetés egyik pillanata | Fotó: Egyesület

A verseny végeredménye

Felnőttkategória: 1. Nagy Hunor (4060 g), 2. Bihary Zsolt (3400 g), 3. Kozma Tibor (2200 g), 4. Ádám Tibor (1020 g), 5. Szendrei László (840 g), 6. Miló Krisztián (500 g), 7. Rákos András (400 g).

Női kategória: 1. Bajkó Tamásné (1940 g), 2. Gálné Francel Zsuzsanna (970 g), 3. Bajkó Judit (355 g).

Gyermekkategória: 1. Bihary Gergő Zalán (1435 g), 2. Maximovich Gergely (800 g), Kató Sándor (340 g).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában