Apagy

2021.09.18. 07:00

Szoros versenyt vívtak a fivérek

Vadon Dániel csupán pár száz grammal előzte meg öccsét, Rolandot az emlékversenyen.

MML

Ha lett volna csapatverseny az elmúlt vasárnap a Dr. Maleczky Imre Emlékversenyen, azt minden bizonnyal a Vadon család nyeri meg. A Sporthorgász Egyesületek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szövetsége hagyományos rendezvényén ugyanis az első öt helyezettet díjazták, s a nyírbátori famíliából hárman is ott voltak a legjobbak között: 1. Vadon Dániel, 2. Vadon Roland, 3. Sebők Zsolt, 4. Papp Dániel, 5. Vadon Ferenc.

A pontyok nem voltak éhesek

Dr. Maleczky Imre egykoron a megyei szövetség elnökeként dolgozott fáradhatatlanul a horgászok nagy társadalmáért, halála nagy veszteséget jelentett a szervezetnek. Emlékére a szövetség minden év szeptemberében meghirdeti a versenyt fia, Maleczki Tamás támogatásával. Vasárnap a kellemes napsütéses időjárásban harmincan – ifjabbak és idősebbek – várták a halak kapását az apagyi Kenderáztató-tónál. A pontyok nem voltak éhesek, főleg keszegeket fogtak a résztvevők. Mint az eredményhirdetéskor kiderült, azok fogtak sok halat, akik csaliként szúnyoglárvát használtak.

Vidám, mosolygós nap legyen

Az eredményhirdetést megtisztelte jelenlétével Fesztóry Sándor, a megyei szövetség ügyvezető igazgatója, Virágh Imre elnök és a család képviseletében Maleczki Tamás.

Virágh Imre a köszöntőjében elmondta, tavaly a pandémia miatt nem tudták megrendezni az emlékversenyt, ezért az idei a 12. alkalom a sorban. Maleczki Tamás azt emelte ki, örömmel látja, hogy egyre több a fiatal résztvevő. Mint mondta, a fiatalok már nem ismerhették az édesapját, de ez nem is baj, az emlékverseny célja ugyanis az, hogy minden résztvevő jól érezze magát, vidáman, mosolygósan teljen el a horgászattal eltöltött nap.

Mielőtt Szilágyi Imre, a verseny szakbizottsági elnöke kihirdette végeredményt, köszöntötte Vadon Rolandot, aki augusztusban az utánpótlás-válogatott csapattal a szolnoki világbajnokságon aranyérmet szerzett, egyéniben pedig a második lett.

A bátyját, Vadon Dánielt is köszöntötték, ő most vehette át azt a serleget, ami a megyei feederbajnokság győztesének járt. A fogyatékkal élők megyei versenyén egyedül indult a nyíregyházi Gincsai Pál, ő is átvehetett egy serleget.

Az eredményhirdetés után a vándordíjjal a kezében boldogan nyilatkozott lapunknak a győztes, a 19 esztendős Vadon Dániel:

– Jó tizenöt évvel ezelőtt szerettem meg a horgászatot édesapámnak köszönhetően, hét éve pedig versenyeken is részt veszek rendszeresen. Ahogy Roland nagyobb lett, csatlakozott ő is hozzánk. Természetesen mikor otthonról elindulunk, mennek a testvéri zrikálások, hogy vajon melyikünk lesz a jobb, ki fog több halat, de valójában nagyon sokat tanulunk egymástól, ugyanakkor motiváljuk is egymást a minél jobb eredmény elérése érdekében. Nehéz megmondani, hogy mi döntött a javamra, szoros versenyt vívtam Rolanddal, hiszen csak 200-300 grammal sikerült megelőznöm.

Borítókép: Az emlékverseny résztvevői: horgászok, szervezők, támogatók | Fotó: M. Magyar László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában