Bulikalauz

2021.10.15. 15:49

Érdemes rápörögni a hétvégére

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Október 15., péntek

18.50: „Kellene ez éjjel egy kis hacáré, hacacáré...”

Az Őszi Hacacáré koncertsorozat dombrádi állomásán két merőben eltérő műfajt képviselő fellépő szórakoztatja a régi vásártér közönségét.

Elsőként Bereczki Zoltán EMeRTon-díjas színész, énekes lép színpadra, akit 20.15-től Ganxsta Zolee és zenekara, a Kartel követ. A koncertek ingyenesek.

20 óra: Ismét rávágnak a zongorára

Az ország egyik legnépszerűbb, autentikus cigányzenét játszó bandája ad koncertet a nyíregyházi Club Hollywoodban: jön a Parno Graszt!

Aki már egyszer is ellátogatott a paszabi haramiák valamelyik bulijára, nagyon jól tudja, hogy koncertjeiken a semmihez sem fogható, dinamikus előadásmódjukkal, a színpadról leáramló energiájukkal szinte felrobbantják a nézőteret. Oláh József és zenekara bejárta az egész világot: koncerteztek Európa szinte összes, Ázsia több országában, de jártak már Amerikában és Mexikóban is.

20 óra: Halloween partival egybekötött záróbuli

Az ország magasabb pontjain már vígan szánkózhatnak a gyerekek, de az Alföldön is egyre hűvösebbek az éjszakák.

Végleg búcsúzik hát a szabadtéri szezon, s vele a nyíregyházi Móricz Kert, ahol péntek este tematikus záróbulit tartanak. A téma a Halloween – aki jelmezben érkezik, a ház vendége egy üdítőre vagy egy pohár sörre.

21 óra: Bebizonyítják, hogy megfér két duó egy csárdában

A vajai Anna Pubban a hét utolsó munkanapján a mulatásé a főszerep. A műfaj kedvelőire rámosolygott a szerencse: a Bittó Duó és a Gáti Tesók megmutatják, hogyan mulat(tat)nak a profik.

21.30: Diktátorok Nyíregyházán

Harmincöt éve annak, hogy összeállt a Diktátor – ezt ünnepli a zenekar, ami péntek este ellátogat Nyíregyházára is. A koncertnek az Unicum Pub ad otthont, hogy a csapat bemutathassa néhány új és még több régebbi „melódiáját”. A koncert ingyenes.

A Diktátor 1986-ban alakult. Sajátos stílusuk a hard rock és a klasszikus heavy metal keveréke, de punkos és népzenei elemek is fellelhetőek zenéjükben. Eddig tizenegy hanghordozójuk jelent meg, s több videóklipjük is van. Játszottak már számtalan nagyobb rockfesztiválon és rengeteg kis vidéki klubbulit csináltak. Felléptek továbbá a Felvidéken, Erdélyben és Ukrajnában.

22 óra: Missh a házban!

A Mamma Mia elhozza az egyik legnépszerűbb hazai előadót: péntek este Missh lesz a sztárvendég a nyíregyházi klubban. A hangulatot Szecsei fokozza, míg az emeleten Sögö diktálja a legforróbb latin ritmusokat. A buli rezidensei: Fenyvesi és Tekk.

22 óra: Szalagavató After

A nyíregyházi Széchenyi-középiskola végzősei a Barbizonban afterolják le a szalagavató izgalmait.

A garantált agyeldobásban a World Is Mine csapata támogatja majd a fiatalokat. Lesz UV-arcfestés, szondafújóverseny, de az is kiderül, ki a buli bikája és a legszimpibb végzős lány. Kezeket a magasba, kihajolni tilos!

Október 16., szombat

17 óra: East Gipsy Band lemezbemutató

Különleges koncerttel lepik meg a géberjénieket: a helyi művelődési házban az East Gipsy Band lép fel. A program ingyenes.

Az együttes egyesíti a magyar jazzélet több generációját a roma népzene csillagaival. Muzsikájuk a bizonyíték, hogy létezik a legendás Django Reinhardt által kitaposott úttól eltérő, de azzal teljesen egyenrangú, újszerű és izgalmas fúziója a roma zenei hagyománynak és a jazznek. Első albumuk, melyet a világhírű amerikai szaxofonossal, a Rolling Stones világ körüli turnéinak állandó vendégzenészeként is megjelenő Tim Ries-szel vettek fel, 2011-ben jelent meg Ageless Message címmel. Az anyagot itthon, s többek között az USA-ban és Kanadában is nagysikerű koncerteken játszották. Bridge of Cultures című új lemezüket 2018 őszén, a Café Budapesten mutatták be az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

20 óra: Esti mulatság Nyukival

A kemecsei Rancs Bárban a finom falatok mellé jó zene is dukál – utóbbit Nyuki szolgáltatja szombat este.

21.30: New Wave Night

A nyírlugosi Royal Pubban az ország egyik legfelkapottabb DJ-je, Purebeat pörgeti a le­me­ze­ket. Az este házi­gaz­dája DJ Tekk.

Purebeat zenei repertoárja igen változatos, kiválóan ötvözi a Club House-t és Melbourne House-t a Vocal Minimallal.

22 óra: Gyere rám, kilencvenes évek!

Fergeteges retró partival készül a szombatra a nyíregyházi Mamma Mia a húsz éven felülieknek.

A buli a kilencvenes évek semmivel össze nem hasonlítható és téveszthető életérzését hozza vissza Geczo és Mr. Aradványi vezetésével.

22 óra: Just Saturday Night

A mátészalkai Club Passionben DJ Pégé és Czaga a leghúzósabb zenéket szolgáltatja szombaton.

23 óra: Last Night

Folytatódnak a szalagavatós bulik a nyíregyházi Club Hollywoodban: szombaton a Zrínyi-gimnázium végzőseié a táncparkett.

A hangulatért a Never Say Never csapata felel, akik változatos programot állítottak össze a fiataloknak. Lesz többek között sörváltó, Last Night szépe választás és tombola.

Október 17., vasárnap

18 óra: Singh Viki és Győzike

Különleges zenei élményben lehet része mindazoknak, akik vasárnap délután kilátogatnak a napkori sportpályára. Az Őszi Hacacáré koncertsorozat részeként előbb Singh Viki, majd Gáspár Győző lép színpadra.

Az indiai gyökerekkel rendelkező Singh Viktória Kudrat énekesnőt Király Viktor vokalistájaként ismerte meg a szélesebb nagyközönség, mielőtt bemutatkozott volna önállóan is a 2014-es Rising Starban. Énekelt többek között az Anna and the Barbies, a Dacappella és az Unisex formációkban, és vokálozott mások mellett Zséda, Caramel, Majka, a Wellhello és a Halott Pénz felvételein is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában