Csenger

2021.11.04. 08:11

Akik saját testsúlyukat mozgatják sportosan

ltl

Komoly erőt kell mozgósítani egy ilyen gyakorlatnál

Fotó: Kákos Dávid

A mozgáskultúrát népszerűsítő, „Mozdulj magadért! – velünk együtt!” elnevezésű programban a Body­ream csapata is bemutatót tartott a csengeri sportcsarnokban. A derecskei Body­ream team street work­out produkciója azért volt érdekes, mert mostanság egyre több szabadidős kondipark épül, ami kiváló lehetőséget nyújt a saját testsúllyal végzett feladatok gyakorlásához. Nem utolsósorban költségkímélő is, hiszen a kondiparkok használata díjtalan, így azok is sportolhatnak, akik nem engedhetik meg maguknak az edzőtermi foglalkozásokat.

– Az Egyesült Államokból kezdte meg hódítását a street workout, hazánkban 2010-től bontakozott ki – akkor még egy új, ismeretlen sportágként – említette Balogh Ádám, a csapat vezetője. – A saját testsúlyos edzésformát hívhatnánk akár a szertorna utcai változatának, annyi különbséggel, hogy itt nincsenek kötött elemek, kötelező gyakorlatsorok, hanem azok szabadon variálhatóak, egyedi stílusban kivitelezhetőek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában