Apagy

2021.11.04. 10:03

Az apagyi tavon várják a rablókat a pergetők

A szervezők olyan kétfős csapatok jelentkezését várják, amelyek saját csónakból horgásznak.

KM

Fotó: illusztráció: pixabay

Páros csónakos pergetőversenyt rendez a Sporthorgász Egyesületek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közhasznú Szövetsége november 14-én az apagyi Kenderáztató-tavon. A versenyre előzetesen kell jelentkezni, s a szervezők olyan kétfős csapatok jelentkezését várják, amelyek saját csónakból horgásznak. A versenyen részt vevő csapatok száma korlátozott, az első 18 nevezést tudják elfogadni.

Horgászni csak műcsalival, kézben tartott bottal lehetséges, rögzített csónakból. A csapatok a kijelölt pályán szabadon mozoghatnak, azonban a csónakok 25 méternél nem mehetnek közelebb egymáshoz, kivéve a helyváltoztatás közbeni keresztezéseket. A kifogott halakat merítőháló segítségével kell a csónakba emelni. Tilos szájvágó, vágóhorog és minden egyéb, a halaknak sérülést okozó eszköz használata.

Elektromos csónakmotort lehet használni, a robbanómotor és a halradar használata tilos. Az eredményhirdetésen az első hat csapatot és a legnagyobb halat megfogót díjazzák. A nevezési díj magába foglalja a reggeli és az ebéd költségét is. A nevezési feltételek: a 2021-es évre érvényes állami horgászjegy, s csapatonként kell legalább egy láthatósági mellény, ugyanis annak felvételével lehet jelezni, hogy van mérlegelendő zsákmány.

A gyülekező 6.30-tól lesz, a verseny 8 órától 14 óráig tart. Az érdeklődők Szilágyi Imrénél nevezhetnek november 10-én 12 óráig a 06-30/228-4674-es számon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában