Nagy Vagy!

2021.11.12. 11:30

Csengeriek versenyeznek ország-világ előtt

Izgalmak, kihívások, vicces jelenetek a TV2 képernyőjén minden szombaton.

LTL

A csengeri sportcsarnokban modellezték az érdi versenyt, hogy felkészülten vegyenek részt a megmérettetésen

Fotó: Kákos Dávid

A Nagy Vagy! – Aktív Magyarország Kupa résztvevői között újra ott lesz a csengeri Makovecz Imre Általános Iskola csapata is. Az első elődöntőt szombaton 12 óra 50

perctől tekinthetik meg a televíziónézők.

– Tavaly egyetlen ponttal csúsztunk le a dobogóról. A célunk az, hogy ezúttal is méltóképpen képviseljük a városunkat ebben a szuper műsorban – mondta Szilágyi Fruzsina felkészítő pedagógus.

A Nagy Vagy! „a magyarországi és a határon túli magyar általános iskolák csapatainak fantasztikus hangulatú, grandiózus versenye a TV2 képernyőjén” – így hirdetik a vetélkedést a tévécsatorna honlapján.

Az új évad november 13-án, szombaton startol el. A szervezők elárulták, hogy kik lesznek a csapatkapitányok, azaz a segítők: Tóth Janka tőrvívó, Esztergályos Patrik párbajtőröző, Kőnig Anna kihívó, volt influencer, Böjte Dave kihívó, Kocsis Lilkó show-tánc-világbajnok és Somhegyi Krisztián műugró.

Megtalálták a közös hangot

A Nagy Vagy! – Aktív Magyarország Kupa résztvevői között újra ott lesz a csengeri Makovecz Imre Általános Iskola csapata is. Az előző évadban parádésan szerepeltek: a döntőben mindössze egyetlen ponttal lemaradva a dobogóról, a negyedik helyen végeztek.

Az idén is gőzerővel készültek a szatmári város iskolásai. Az elmúlt hetekben a csengeri sportcsarnok vált a főhadiszállásukká, ahol megpróbálták szimulálni a verseny feladatait. Ebben az előző évhez hasonlóan nagy segítségükre voltak a Csengeri Szent Flórián Tűzoltó és Vízimentő Egyesület tagjai is. A tizennégy főből álló (10 diák, 2 pedagógus, 2 felnőtt segítő) lelkes társaság munkáját egy ismert ember, a csapatkapitány is segíti majd az Érd Arénában. Ő az Exatlonból ismert Kőnig Anna lesz, aki a Kihívók együttesét erősítette a csatorna extrémsport-realityjének előző évadában. Érdekesség, hogy tavaly is egy korábbi exatlonista, Besenyei Boglárka volt a csengeriek csapatkapitánya, vele hamar megtalálták a közös hangot, és nagyon megkedvelték egymást. Úgy gondolják, hogy nem lesz ez másként Kőnig Anna esetében sem.

Kiváló rekeszmászók

– Tavaly egyetlen ponttal csúsztunk le a dobogóról. Úgy gondolom, hogy ez remek tanulópénz volt – mondta el Szilágyi Fruzsina, aki felkészítő pedagógusként második alkalommal vesz részt a viadalon.

Hozzáfűzte: – Az idei felkészülésnél elsősorban a tavaly vétett hibák kiküszöbölésére és a feladatok lehető legpontosabb végrehajtására koncentráltunk. Akadtak azért erősségeink is az előző évadban, amikre különösen büszkék lehetünk. A rekeszmászás a verseny talán legnehezebb feladatának számít, és mi ezt szó szerint toronymagasan nyertük meg tavaly. Szeretném megköszönni a támogatást a Szent Flórián csapatának, amely az előző évben és az idén is segítette a felkészülésünket. A gyerekekre is büszke vagyok. Mindenki lelkiismeretesen, önmagából a maximumot kihozva vett részt a tréningeken. A célunk az, hogy ezúttal is méltóképpen képviseljük a városunkat ebben a szuper műsorban.

A verseny három elődöntőjéből 2-2 csapat jut tovább, amelyek egymás között dönthetik el, hogy a nagyok közül ki lesz a legnagyobb.

Az első elődöntőt szombaton 12 óra 50 perctől tekinthetik meg a televíziónézők.


A résztvevők

Az őszi évad csapatai, amelyek hamarosan a Nagy Vagy! ringjébe szállnak:

Bábolnai Általános Iskola

Budakeszi, Széchenyi István Általános Iskola

Budapest, Medgyessy Ferenc Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

Budapest, Örömhír Általános Iskola és AMI

Csenger, Makovecz Imre Általános Iskola

Debrecen, Debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola

Esztár, Irinyi Károly Általános Iskola

Győr, Audi Hungaria ÁMK

Hajdúszoboszló, Gönczy Pál Református Sport és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Isaszeg, Damjanich Általános Iskola

Kazincbarcika, Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskola

Kimle, Kimlei Nemzetiségi Általános Iskola

Oroszlány, Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola

Ráckeve, Szent Imre Katolikus Iskola

Székesfehérvár, Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola

Szentendre, Izbégi Általános Iskola

Szihalom, Szihalmi Általános Iskola és AMI

Tompa, Szabó Dénes Általános Iskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában