peca

2021.11.20. 09:00

Délelőtt és délután is rendeztek fordulót

A felnőttkategóriában az első öt legtöbb pontyot, valamint amurt fogó versenyző vehetett át díjat.

KM

Rendhagyó kétfordulós pontyfogóversenyt rendezett a közelmúltban a nyíregyházi Vasutas Sporthorgász és Természetvédő Egyesület.

– Még nem is pirkadt, amikor már horgászok sorakoztak a verseny regisztrációjához Hódi László orosi taván az egyik október végi vasárnap – elevenítette fel a megmérettetést szerkesztőségünk számára Turcsánné Reskó Ibolya, az egyesület titkára.

Mindkét szektorban horgásztak

– A késő őszi időpont nem szegte kedvét a horgászoknak, 28-an jelentkeztek a versenyünkre, ebből ketten 15 év alatti fiatalok voltak – A versenyzőket és a versenypályát két csapatra, illetve két szektorra osztottuk és a versenyzők mindkét szektorban horgásztak, természetesen mindkét alkalommal sorsolással. Az első forduló 7.30 órától 11 óráig tartott. Úgy tűnt, a második szektorban horgászók voltak eredményesebbek. A forduló végére 155,735 kg halat mértünk. A két forduló között a versenyzők átpakoltak a sorsolt helyükre, majd az ebédet követően fél egykor megkezdődött a második forduló, ami 16 órakor fejeződött be. Összességében 280,5 kg halat mérlegeltünk. Remek időnk volt, egész nap gyönyörű napsütésben ,,fürödhettek” a versenyzők és a szervezők.

Pontyok és amurok

– A 15 év alatti kategóriában két támogató – Ignácz Róbert és Lipcsei József – tett felajánlást, míg a Halcatraz Kft. aromákkal segítette a versenyzőket. – A felnőttkategóriában az első öt legtöbb pontyot – amurt fogó versenyző vehetett át díjat, illetve a legnagyobb halat fogó versenyzőt is jutalmaztuk, összességében 90 ezer forint értékű jutalom talált gazdára.

– Sajnos a 15 év alatti kategória két versenyzőjének nem sikerült értékelhető halat fognia, ezért a felajánlást tovább görgetjük a jövőre megrendezendő gyermekversenyre, mindenképpen ennek a korosztálynak a díjazására fogjuk fordítani a felajánlott összegeket. A verseny jól sikerült, köszönjük a lehetőséget Hódi Lászlónak, a segítőknek, akik kitartóan végigdolgozták a versenyt és az azt megelőző előkészületeket, és nem utolsósorban köszönet a támogatóknak is a felajánlásokért – tette hozzá Turcsánné Reskó Ibolya.

Borítókép: A verseny résztvevői és szervezői | Fotó: Egyesület

Helyezések

I. Bakk Zsolt (34,860 kg) II. Bagaméri Géza (34,505 kg), III. Győri Zoltán (33,515 kg), IV. Fekete Ádám (27,815 kg), V. Lipcsei József (25,575 kg).

A legnagyobb hal: Győri Zoltán fogta, a ponty súlya 11,800 kg volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában