Levelek

2021.11.13. 11:30

Emlékeztek és pergettek

A horgászok az idén is felidézték Doránt Vilmos életét és munkásságát.

MML

Az eredményhirdetés egy pillanata

Fotó: Leveleki horgászparadicsom

Bár több éve elhunyt már Doránt Vilmos, a nevét mind a mai napig nagy tisztelettel ejtik ki a horgászok, hiszen kereskedőként önzetlenül segítette a horgászat népszerűsítését és fejlődését megyénkben.

Támogatta a versenyeket

Bár Doránt Vilmos soha nem horgászott, mégis ez lett az életformája, rendszeresen látogatta és patronálta a horgászversenyeket. Emlékére minden évben horgászversenyt rendeznek a Leveleki-víztározónál.

Az idén október utolsó szombati napján várták a szervezők a horgászokat a Doránt Vilmos Fox Rage Pergetőversenyre.

Extrapontok és a hosszúság

A rendezvénynek az egész országban, sőt még a határokon túl is híre van, így nem véletlen, hogy több nagy múltú csapat is részt vett a csónakos páros pergetőversenyen, érkeztek indulók többek között Romániából és Szlovákiából is. A halak azonban megtréfálták a versenyzőket, hiszen míg a tavaszi Fishing and Hunting Fox Rage versenyen 383 halat fogtak a versenyzők, most csak 57 ragadozó hal akadt a villantóra, körforgóra. A csapatok fogtak 31 süllőt, 9 csukát, 5 balint, 6 sügért, 6 harcsát. A 44 csapatból 15 csapat egy halat sem fogott.

A díjátadó ünnepségen jutalmat kapott a legtöbb halat és a legnagyobb halat megfogott csapat is az első három helyezett mellett. A verseny pontozásának érdekessége volt, hogy minden ragadozó fajtából megfogott első három hal darabonként 500-500 extrapontot ért, s ehhez jött még a megfogott halak hosszúsága. Így azok voltak előnyösebb pozícióban, akik minél több ragadozó halfajból megfogtak 3-3 példányt.

A legnagyobb zsákmány

Az első helyen végzett Papa 70 nevű csapat fogott három csukát és egy sügért: ez a négy hal 2000 pontot ért, s ehhez jött hozzá a halak összhosszúságát jelző 187 centiméter. Bár a harmadik helyen végzett Gyuszi Team 5 halat fogott, mivel mindegyik sügér volt, csak az első három ért 500-500 pontot. A legnagyobb halat a Pecadokk 2. nevű csapat fogta, a harcsa 103 centiméter volt, de mivel többet nem sikerült megakasztani, a kapott 603 ponttal a 15. helyet szerezték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában