Levelek

2021.11.08. 10:39

Tartalmas három nap volt

A leveleki nyugdíjasok számtalan szép emlékkel tértek haza.

KM

A wieliczkai sóbányában

Fotó: Ákli Mártonné archívuma

A leveleki Őszi Levél Nyugdíjas Egyesület 23 tagja egy csodálatos, élményekben gazdag, feledhetetlen 3 napos kiránduláson vett részt a napokban Lengyelországban – mondta el lapunknak Ákli Mártonné, a nyugdíjas-egyesület vezetője.

Feledhetetlen út

– A kiránduláson gyönyörködhettünk a csodálatos Krakkó híres épületeiben, a Mária-templom kincseiben, a híres Posztócsarnokban órákon át barangolhattunk, vásárolhattunk, a waweli katedrálisban fejhallgató segítségével hallhattuk a legfontosabb tudnivalókat – emelte ki Ákli Mártonné. – Nagyon sok kápolnát, kriptát, értékes aranyszobrokat, oltárokat, berendezéseket, festményeket csodálhattunk. Ugyanilyen hosszú, de feledhetetlen út volt a Krakkó környéki sóbánya megtekintése is Wieliczkában, mely a világörökség része. Ámultunk-bámultunk a rengeteg munkát és gerendát igénylő bányaaknák és sóból készült szobrok láttán. Csak csodálni lehet azokat az embereket, akik itt dolgoztak. Az utolsó napot Zakopanéban töltöttük, ahol fogaskerekűvel mentünk fel a Gubalówka csúcsára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában