Mátészalka

2021.11.12. 08:10

Versmaraton ifjakkal

A Mátészalkai Esze Tamás Gimnázium tanulói Kürti László egyik költeményét adták elő.

KM

Az Esze Tamás Gimnázium diákjai a Versmaratonon

Fotó: MTI/Kovács Attila

Tizedik alkalommal szervezték meg a Versmaratont a Petőfi Irodalmi Múzeumban szerdán a fővárosban – adta hírül az MTI. A jubileumi programot az idén rendhagyó módon április helyett novemberben rendezték meg, az eseményen Az év versei 2021 antológiából olvastak fel a kötet szerzői.

Szalkai győzelem

Zsille Gábor, a kiadvány szerkesztője kiemelte: a 2001 óta létező antológiasorozat legújabb kötetében 95 költő szerepel, közülük 52-en vállalták, hogy felolvassák verseiket és részt vesznek a színpadi beszélgetéseken. Minden órában 3-5 költővel találkozhatott a közönség, rendkívül széles spektrumban: többek között a 90 éves Czigány György és a 21 éves Nagy Lea is színpadra lépett.

A Versmaraton keretében az idén is meghirdették a Szaval a suli pályázatot, melyet a Mátészalkai Esze Tamás Gimnázium diákjai nyertek meg Kürti László Panoráma című versével. Az iskola 9 b és 9 d osztályos tanulói a megnyitón elő is adták a költeményt, a Versmaraton első beszélgetésének résztvevői pedig Vörös István, Kürti László, Turczi István és Szabó Palócz Attila voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában