Nyíregyháza

2021.12.23. 11:04

A valóság és a képzelet szárnyán

Az adventi koszorún mind a négy gyertya egyszerre égett a Zelkben.

TG

A Zelk ünnepvárását a harmadik évfolyam németes osztályának karácsonyi műsora zárta

Fotó: Iskola

A Zelk Zoltán Angol és Német Kéttannyelvű Tagintézmény ünnepvárását a harmadik évfolyam németes osztályának karácsonyi műsora zárta az idén. 
A járvány­ügyi korlátozások miatt az utolsó tanítási napon, kedden felvételről tekintette meg a Zelk közössége a megható karácsonyi színdarabot, amit a Nyíregyházi Televízió operatőre, Tudja Zsolt rögzített. 

 

Másoknak szerzett öröm 

 

– A karácsony igazi lénye­gére, a végtelen szeretetre, a kedvességre, a másoknak szerzett örömre szeretnénk felhívni a gyerekek, a kollégák figyelmét – árulta el lapunknak Jeney Béláné Natasa, a műsor összeállítója. A zelkes tanítónő hozzátette, a karácsonyi műsor minden évben nagy feladat, hiszen a szervezési és az előkészítő munkálatokat csakis a szülők, a tanulók és a kollégák támogatásával lehet megkönnyíteni. 

– Eltökélt voltam amellett, hogy közösségünk valamennyi tanulója kapjon szerepet. Ebben napközis párom, Rinyu Ernesztina nagy segítségemre volt – mondta Natasa néni. Az összetartozást, a szeretetet a harmadikosok közös éneke is kifejezte. 

– Olyan énekeket, zenét választottam, amelyek közül több is ismerős iskolánk tanulóinak. A célom ezzel az volt, hogy közös éneklésre sarkalljam a gyerekeket, ezzel is fokozva az ünnepi hangulatot – vette át a szót Rinyu Ernesztina. – A mai járvánnyal nehezített, távolságtartóbb világban előadásunk üzenete az anyagias világ jelentéktelenné válása és a belső értékek, az önzetlen szeretet fontossága volt – zárta a tanító néni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában