Tündérszépek

2021.12.22. 10:03

Életre szóló élményt jelentett a Tündérszépek verseny a nyíregyházi lánynak

A nyíregyházi Molnár Alexa a Tündérszépek döntőjén képviselte megyénket.

VNA

Molnár Alexa szerint életre szóló élmény a Tündérszépek versenye

Fotó: KM-Archív/Dodó Ferenc

A Mediaworks 2022-ben már negyedik alkalommal rendezi meg a Tündérszépek országos szépségversenyt, melyre december 15-étől már le is adhatják jelentkezésüket mindazok, akik szeretnék megmérettetni magukat a megye, a régió, majd az ország legszebbjei között. Az idei versenyben a mindössze 16 éves Molnár Alexa képviselte Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét. A fiatal lányt arról kérdeztük, hogyan emlékszik vissza a versenyre. 

 

– A Tündérszépek egy nagyon jó időszakot jelent az életemben, már a felkészülést is nagyon élveztem – mondta el lapunknak Alexa. – A verseny egyik legjobb hozadéka számomra az volt, hogy nagyon sok új embert ismertem meg, sőt olyanokat is, akiket azelőtt csak a tévében láthattam. Egy nagyon segítőkész és profi csapattal dolgozhattunk együtt, a mentorunk, Kocsis Korinna pedig rengeteget segített nekünk. A táborban csodálatos körülmények között dolgoztunk, egy gyönyörű hotelben. Egy percig sem unatkoztunk, mindig volt valamilyen program, amit nagyon élveztem. 

 

Mindenki segített 

 

Bár egy kívülálló könnyen gondolhatná, hogy egy ilyen megmérettetésen a lányok rivalizálása sok feszült pillanatot okoz a versenyzőknek, Alexa szerint a Tündérszépek esetében egyáltalán nem tapasztalt ilyesmit, sőt: egy nagyon támogató, kedves csapattal hozta össze a sors. 

 

– Korábban már több szépségversenyen is szerepeltem, így nem számítottam rá, hogy a többi versenyző segítőkész lesz, de kellemesen csalódtam – mesélte a fiatal lány. 

Molnár Alexa szerint életre szóló élmény a Tündérszépek versenye 
Forrás: KM-Archív/Dodó Ferenc

– Amikor elérkezett a döntő pillanata, nagyon izgultam, de úgy indultam a versenyen, hogy mindig 110 százalékot hozzak ki magamból, és igyekeztem maximálisan odafigyelni mindenre. Amikor kiderült, hogy kik lettek a dobogósok, őszintén mondhatom, hogy mindannyian nagyon örültünk a sikerüknek. A győztes Szabó Orsolya lett, akivel nagyon jó kapcsolatunk alakult ki a verseny alatt, és boldog voltam, hogy ő lett 2021 Tündérszépe, mert úgy érzem, hogy maximálisan megérdemelte a koronát. 

Mivel Alexa egyszer már a legszebbnek bizonyult a megyei jelentkezők közül, arra kértük, hogy adjon néhány tippet azoknak, akik szeretnék megmutatni magukat a következő versenyen – a tanácsa szerint pedig az a legjobb, ha mindenki önmagát adja. 

– Szerintem nagyon fontos, hogy jelentkezéskor a természetességre fektessük a hangsúlyt – emelte ki a nyíregyházi Tündérszép. – Persze itt nem arra gondolok, hogy száműznünk kell a sminket, csupán arra, hogy ne maszkírozzuk el magunkat, ne rejtsük el külsőnket. 

– Amikor jelentkeztem, éltem azzal a lehetőséggel, hogy a Kelet-Magyarország egyik profi fotósa készítsen rólam képet, de tudom, hogy többen a saját fotóikkal szeretnének nevezni. Nekik azt tanácsolom, hogy ne olyan felvételeket küldjenek, melyeken szinte felismerhetetlenre retusálták az arcukat, inkább koncentráljanak a természetes szépségükre. A versenyre készülve a rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás is nagyon fontos, hiszen így hozhatjuk ki magunkból a maximumot. 

 

Profi mentorok 

 

– Nagyon sok olyan lányt ismerek, aki szívesen indulna szépségversenyen, azonban valami eddig visszatartotta őket. Nekik azt üzenem, hogy ne tartsanak semmitől, és bátran próbálják ki magukat, hiszen nincs vesztenivalójuk, cserébe csak pozitív élményeket kaphatnak – tette hozzá Alexa. 

A 2022-es versenyre a tunderszepek.hu oldalon lehet jelentkezni. A megyei fordulóba 30 lány juthat be, közülük négyen jutnak tovább a regionális fordulóba, ahonnan az országos döntőbe vezet az út. Az idei győztes, Szabó Orsi tanácsaival segíti majd a versenyzőket, mellette pedig Kárpáti Rebeka, a 2013-as Miss Universe Hungary, a Magyarország Szépe címet 2018-ban elnyerő Szarvas Andrea, valamint a szintén 2018-as BLife-szépségkirálynő, Eszenyi Eszter mentorálja majd az ország legszebb ­lányait. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában