Nyíregyháza

2021.12.20. 09:24

Formabontó kisfilmmel emlékezett Zelk Zoltánra a nyíregyházi kéttannyelvű iskola közössége

Zelkes vers mindenkinek.

LTL

Együtt szavalt az iskola vezetése, a pedagógusok, a dolgozók és a diákok is

Fotó: Görömbeiné Pompár Zsóka

A megyeszékhely angol és német kéttan­nyelvű iskolája huszonöt esztendeje, 1996-ban vette fel Zelk Zoltán nevét. Azóta hagyománnyá vált az adventi ünnepkörben tartott névadó ünnepség a költő születésnapján. 

– Az idei tanévben egyedi módon emlékeztünk névadónk születésének 115. évfordulójára – büszkélkedett Görömbeiné Pompár Zsóka, a projekt megálmodója, az iskola pedagógusa. 

 

Élménydús forgatás 

 

– A Télapó és a hóember című verses mesét feldolgozva a Vers mindenkinek című klasszikus műsor után Zelk mindenkinek címmel kisfilmet forgattunk, ami végig nagy élményt jelentett. 

– Zelk Zoltán gyermekversei kedveltek tanulóink körében is, így nem okozott nehézséget a megtanulása. Igazi koprodukció született, hiszen együtt szavalt az iskola vezetése, a pedagógusok, a dolgozók, a szülői szervezet képviselői és nem utolsósorban a lelkes zelkes tanulók – jegyezte meg végezetül Görömbeiné Pompár Zsóka. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában