Baktalórántháza

2021.12.20. 09:18

Ünnepi díszbe borult Baktalórántháza városa

Az időskorúak és nagycsaládosok részére az önkormányzat nemrégiben összesen közel ezer darab, tartós élelmiszerekből összeállított csomagot juttatott el.

KM

Nagy Anikó és Nyíri Szabó Sándor

Fotó: A művelődési központ archívuma

A város apraja-nagyja számára sokszínű, színvonalas rendezvényekkel kedveskedtek az adventi időszakban – kezdte tudósítását Nagy Dorottya. 
A történelmi egyházakkal karöltve advent négy vasárnapján közösen gyújtották meg a városháza mellett feldíszített adventi koszorút. Csodás díszbe és ünnepi fénybe borult Baktalórántháza. A település központjában feldíszített hatalmas fenyőfát Kirilla József ajánlotta fel, amit közös összefogás eredményeként a közintézmények és a lakosok együtt öltöztettek karácsonyi pompába. 

A napokban a város önkormányzatának, intézményeinek idei munkáját ismertette a lakosoknak Nagy Lajos polgármester a közmeghallgatáson. Az elért eredmények mellett beszámolt az új gazdasági, szociális támogatási formákról, a megnyert pályázatokról és a tervekről. A Baktalórántházai Járási Hivatal vezetője, dr. Kiss Béla a hivatal és osztályainak munkájáról tájékoztatta a megjelenteket. Az időskorúak és nagycsaládosok részére az önkormányzat nemrégiben összesen közel ezer darab, tartós élelmiszerekből összeállított csomagot juttatott el. 

Ezúttal is megrendezték az Idősek estjét, ahol Kovács Sándor országgyűlési képviselő köszöntötte a szépkorúakat. Nagy Anikó, Nyíri Szabó Sándor énekeseket Csernák Tibor kísérte billentyűn, a hegedűt Botos Lajos prímás szólaltatta meg. A kitűnő hangulatú előadáson ismert magyar nóták, operettek csendültek fel. 

 

Muri Enikő is fellép 

 

December 22-én, szerdán a városközponti sétányon karácsonyi forgatag, díszkivilágítás és ünnepi hangulat vár mindenkit. Apró ajándéktárgyakat, díszeket és édességeket lehet majd kóstolni, illetve vásárolni. A színpadon a Réparetekmogyoró Duó interaktív zenés műsora szórakoztatja a gyermekeket. A felmenői révén baktalórántházi kötődésű Muri Enikő énekesnő meghitt hangulatú karácsonyi fellépéssel készül az estére.  
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában