Tündérszépek 2022

2022.01.12. 14:32

Első fotózásodra készülsz? Ezt tedd, hogy gyönyörű legyen a bőröd!

Néhány tipp, hogy a legjobb formádban állj a kamerák elé!

Fotó: szon-archív

Lépj ki a rivaldafénybe, legyél te 2022 Tündérszépe! 

Immár negyedik alkalommal indította útjára a Mediaworks Hungary Zrt. a Tündérszépek országos szépségversenyt, amelyre már december közepe óta jelentkezhetnek a 18-29 év közötti hölgyek.

 

Folyton a szépségedet dicsérik? Naponta kapod a bókokat és még a kifutók világa is érdekel? Akkor ezt a versenyt neked találták ki! Jelentkezz most!

 

Ha mindez megvolt és már az első fotózásodra készülsz, adunk néhány tippet, hogyan legyen igazán szép a bőröd fotósunk lencséje előtt.

Számos kozmetikai termék kecsegtet minket a csodás bőr ígéretével, pedig ahhoz, hogy valódi eredményt érjünk el, a szépítkezést belül kell kezdenünk.

A csodás bőr titka a megfelelő táplálkozás. Természetesen sokat javíthatunk az állapotán különféle szérumokkal, krémekkel, olajokkal, ám ha nem biztosítjuk számára a megfelelő, belső táplálást, akkor nincs az a kozmetikum, amellyel valódi áttörést érhetnénk el.

Az egészséges bőrhöz – és hajhoz – elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiségű fehérjét, esszenciális zsírsavakat, A-vitamint (béta-karotint), C-vitamint, E-vitamint és B-vitaminokat valamint cinket vigyünk a szervezetünkbe.

 

Ezeket fogyaszd:


Remek fehérjeforrások a különféle húsok (csirke, pulyka, sertés, marha), a tojás, a tejtermékek, a bab, a lencse, a csicseriborsó, a spenót, a spárga és a halak, amelyek a fehérje mellett A- és D-vitamint, cinket valamint ómega-3 zsírsavakat is tartalmaznak, amelyek szintén nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a bőrünk szép legyen.

A narancsszín és piros, sárga, sötétzöld gyümölcsökben és zöldségekben béta-karontin található, amelyet a szervezet A-vitaminná alakít, így érdemes bőségesen fogyasztanunk például piros húsú paprikát, spenótot, édesburgonyát, sütőtököt, sárgarépát, kelbimbót és salátaféléket.


A C-vitamin külsőleg és belsőleg alkalmazva egyaránt bőrszépítő hatással bír, ezért fogyasszunk sok citrusfélét, paprikát, paradicsomot, epret, brokkolit, kivit, kelbimbót, de a csipkebogyóból készült hideg vizes kivonat is jó választás.

Az E-vitamin legfőbb forrásai az olajos magvak és az ezekből nyert olajok valamint az avokádó, a búzacsíra, a dió- és mogyorófélék, a hüvelyesek, a mazsola valamint a tojássárgája.

A B-12 vitamin nagy mennyiségben fordul elő a különféle húsokban (marha, sertés, bárány, borjú), a halakban, a tejtermékekben (tej, sajt, joghurt, kefir, túró) és a tojásban.

A cink hiánya pattanásos bőrt eredményezhet, így jobb, ha beiktatjuk az étrendünkbe a kagylóféléket. Amennyiben ezektől ódzkodunk, fogyasszunk tojást, száraz hüvelyeseket, barna rizst, sárgarépát, földimogyorót és sajtokat.

Hogy a bőr valóban üde, életteli és sima legyen megfelelő mennyiségű vizet kell fogyasztanunk, naponta minimum 2 litert, enélkül az epidermisz hidratáltsága nagymértékben csökken, a bőr pedig szárazzá, ráncossá, netán repedezetté válik.

Forrás: life.hu

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában