Baktalórántháza

2022.02.23. 16:24

Jóban-rosszban hat évtizede

Baktalórántházán köszöntötték a sok-sok éve együtt élő, jubiláló házaspárokat.

KM

Nagy Lajos polgármester köszöntötte Kopezda Miklóst és feleségét, Márton Ilonát | Fotó: Némethné Csubák Éva

A Házasság hete alkalmából köszöntötték Baktalórántházán annak a két házaspárnak a tagjait, akik a tavalyi évben ünnepelték, illetve az idén ünneplik házasságkötésük hatvanadik évfordulóját. 

 

A döntés egy életre szól 

 

A város gyémántjubiláló lakói, Jenei Lajos és Márton Piroska 1961-ben, Kopezda Miklós és Márton Ilona pedig 1962-ben kötötték össze az életüket. Az akkor még falusi római katolikus kis templomban Serfőző Antal plébános atya előtt mondták ki a boldogító igent. 

Döntésük életre szóló volt, hatvan éve együtt vannak jóban-rosszban, együtt élik küzdelmes, mozgalmas életüket. Dolgoztak, tanultak, vállaltak és felneveltek gyermekeket, segítették, taníttatták őket. 

Nyugdíjas éveikre az elviselhető betegségeik ellenére maradéktalan boldogságot jelentenek számukra az unokáik és a kis dédunoka. A család, a munka és Isten volt a meghatározó életükben. E szép esemény alkalmából köszöntötte őket a napokban Nagy Lajos polgármester és Németh­né Csubák Éva, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) helyi szervezetének elnöke szívhez szóló meleg szavakkal, szép verssel, virággal, emléklappal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában