Peca

2022.02.06. 07:00

Őszi emlék: pergetőverseny

Egy debreceni horgászbolt a Kenderáztató-tóhoz várta a résztvevőket.

MML

Hűvös és havas téli napokon üdítő érzés felidézni az őszi hónapok horgászatait. Most arra a parti páros pergetőkupára emlékezünk vissza, amit Apagyon a Kenderáztató-tónál rendezett meg a debreceni Tati horgászbolt. 
 


Hajdúból a Nyírségbe 

 


Vajon a két üzlettel is rendelkező családi vállalkozásnak hogyan kerülhetett ősszel a látóterébe a nyírségi horgásztó? A választ a verseny szervezőjétől, Szakál Szabolcstól kaptuk meg, aki a cívisvárosi vállalkozás egyik szaküzletének az alkalmazottja. 
– Rendszeresen szervezünk versenyeket, s az egyik ismerősöm felvetette, mi lenne, ha Apagyon a Kenderáztató-tónál lenne 2021-ben az őszi versenyünk, korábban ugyanis a legtöbbször Hajdú-Bihar megyei tavaknál rendeztük meg a megmérettetést. 
 


Csak a hosszúság számít 

 


– Négy évvel korábban részt vettem már Apagyon egy pergető horgászversenyen, 2020-ban pedig mi rendeztünk ott versenyt, vagyis ismertük a helyszínt. Mellette szólt az is, hogy sokkal jobbak a feltételek, mint a mi megyénkben lévő tavaknál. A tó mérete megfelelő, nem kicsi, nem nagy, könnyen körbejárható, szépen rendezett vízpartja van, s rendszeresen telepítettek is halakat a vízbe. 
– A tavat gondozó apagyi horgász­egyesület vezetősége is megadott minden segítséget a számunkra. A 2020-as apagyi versenyünkön 38 ragadozó halat fogtunk 3 fajtából, akadt horogra süllő, csuka és harcsa. 2021 őszén 45 halat fogtak a versenyzők két halfajtából: 44 csuka és egy balin döntött a helyezésekről. A 45 darab össz­hosszúsága 1813 centiméter volt. A mi versenyeinken nincs alsó határ, a 30 centiméteres csukát éppen úgy lemérjük, mint a 86 centiméteres csukát, s nincsen extra pont, csupán a hosszúság számít – magyarázta Szakál Szabolcs. 
 


Visszatérnek még a tóhoz 

 


– Debreceni vagyok, nincsen semmilyen kötődésem Szabolcs-Szatmár-Bereghez, csak annyi, hogy Levelekre gyakran járok versenyekre, valamint szeretem a Felső-Tiszát. Leveleken tavaly részt vettem a Doránt Vilmos Fox Rage Kupán is. Ebben az évben a tizedik – jubileumi – megmérettetés színhelye biztosan megint Apagy lesz – tette még hozzá Szakál Szabolcs. MML 
 

Borítókép: Egy csapat, két csuka | Fotó: Tati horgászbolt

Címkék#horgászat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában